Ingezonden persbericht


Main.net kiest Text 100 voor PR-campagne: breedband via het stopcontact

Text 100 breidt klantportfolio uit met marktleider in de Power Line Communications (PLC) markt

Amsterdam, 5 augustus 2002 - Met onmiddellijke ingang is Text 100 B.V. door Main.net Communications aangesteld als Public Relations Consultancy. Main.net ontwikkelt breedband communicatie oplossingen voor het elektriciteitsnet en levert deze wereldwijd aan energiebedrijven en system integrators. Main.net's voornaamste doel is met de geplande PR-activiteiten de vele mogelijkheden van Powerline-communicatie effectief onder de aandacht te brengen.

Powerline-communicatie, ook wel bekend als 'internetten via het stopcontact', omhelst meer dan alleen internet. De gebruikte technologie is relatief nieuw, maar is een bewezen technologie en heeft zich een goede uitgangspositie verworven in de markt. Het stelt een energieleverancier in staat verschillende breedbandcommunicatiediensten aan te bieden zoals telefonie, automatische meteraflezing, thuisnetwerk mogelijkheden en natuurlijk internettoegang.

Additionele diensten zoals energiemanagement, bewakingscamera's en inbraak/brandalarmen behoren ook tot de mogelijkheden. Op Powerline-technologie gebaseerde diensten worden momenteel in verschillende Europese landen commercieel aangeboden.

"Text 100 was voor ons een logische keuze", aldus Dvora De-Jong, Corporate Communications Manager van Main.net. "Wij waren met name onder de indruk van de gedegen kennis van de markt en de uitstekende relaties die het bureau heeft in Nederland, zowel met de media als met relevante branche-organisaties."

"Wij werken graag met innovatieve bedrijven. Main.net zien wij als een schoolvoorbeeld van zo'n bedrijf en is een mooie aanvulling op onze huidige klantportfolio waarin aanverwante sectoren zoals telecom en e-business volop vertegenwoordigd zijn", aldus Jurn Hageman, General Manager van Text 100 BV."

Main.net's voornaamste product is de zogenaamde PLUS(tm) oplossing. PLUS verbindt de 'backbone' van de elektriciteitsmaatschappij met het stopcontact van de eindgebruiker. Momenteel wordt PLUS al volledig commercieel geëxploiteerd in Europa, het Verre Oosten, de Verenigde Staten en Zuid-Amerika. Ook lopen er verschillende pilot-projecten in diverse landen. Onder de klanten van Main.net bevinden zich MVV Energie AG (Duitsland), ENEL (Italië), Vattenfall (Zweden), Union Fenosa (Spanje), NUON (Nederland) en EDF (Frankrijk).

Over Text 100
Text 100 International is een van de grootste onafhankelijke public relations adviesbureaus voor de technologiesector ter wereld. Het bedrijf beschikt over 25 kantoren verspreid over Europa, Noord-Amerika, India, Afrika, het Verre Oosten en de Pacific regio en is de grootste en voornaamste merknaam binnen de OneMonday Groep (ONE.L). Naast toonaangevende bedrijven binnen de industrie, zoals BT, Compaq Computer Corporation, SAP, Unisphere en Xerox Corporation, mag het bedrijf ook nieuwe opkomende technologiebedrijven, zoals Amazon.com, Excite@Home, Handspring, InfoSpace Inc. en Virginbiz.net tot haar klanten rekenen. De vestiging in Amsterdam is in 1995 opgericht.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Text 100 BV
Dennis Doodeman
Tel: 020 530 4345
E-mail:

Of u kunt een bezoek brengen aan de volgende websites:
*

*