Politie Drenthe

Korps: Drenthe, plaats: Meppel 5-08-2002 10.40 uur Berichten van maandagmorgen
Dirk Neef, 0522 - 27 4015 of 06 - 51 557 950

Tot donderdagmiddag 17.00 uur wordt de persvoorlichting van politie Drenthe gedaan door Dirk Neef

Dronken automobilist ook verdacht van doorrijden na aanrijding UBBENA - In de nacht van zondag op maandag hield de politie op de Vriezenhoek in Ubbena een 29 jr. automobilist uit Drachten aan. De man was onder invloed en lag met zijn auto half in de sloot. Kort daarvoor reed op de Zuidlaarderweg in Tynaarlo een auto een lantaarnpaal omver en verdween. Het signalement van de auto kwam overeen met de auto van de man uit Drachten. Bovendien was zijn auto aan de voorzijde beschadigd. De man weigerde mee te werken aan een blaastest en wilde geen verklaring afleggen. Hij is in de loop van de nacht op vrije voeten gesteld. Zijn auto is voor nader onderzoek in beslag genomen.

Fietster gewond
PATERSWOLDE - Een 56 jr. vrouw uit Groningen raakte zondagmiddag licht gewond toen ze op het fietspad langs de Hoofdweg in Paterswolde werd aangereden door een auto. De vrouw fietste daar op haar racefiets. Een 18 jr. automobilist uit Paterswolde reed in dezelfde richting. Plotseling sloeg hij rechtsaf en lette daarbij niet voldoende op. De fietster botste tegen de zijkant van de auto. De vrouw werd voor nader onderzoek per ambulance naar het AZ Groningen gebracht.

Motorrijder en passagier gewond
ASSEN - Op de Haarweg in Assen sloeg zondagmiddag een motor over de kop. Daarbij raakten de 39 jr. bestuurder en zijn 33 jr. passagiere (beiden uit Apeldoorn) gewond. Het ongeluk ontstond toen de motorrijder krachtig moest afremmen voor een andere motor die vlak voor hem langsreed. Door de remmanoeuvre sloeg de motor over de kop. De andere motor reed door. De beide gewonden zijn per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Assen.

Te veel gedronken
EMMEN - Op de Rondweg in Emmen hield de politie zondagavond een 38 jr. automobilist uit Klazienaveen aan. De man had gedronken. Uit de ademanalyse bleek een alcoholgehalte van ongeveer 1 promille.

Inbraak in avonduren
HOOGEVEEN - Zondagavond tussen 21.00 en 23.00 uur is ingebroken in een woning aan de Dokter van de Veldestraat in Hoogeveen. De bewoners waren even weg. Men kwam binnen door een deur open te breken. Uit de woning is o.a. een TV gestolen.