Gemeente Capelle a/d IJssel

Capelle aan den IJssel heeft nieuwe raadsgriffier

Mevrouw T.A. de Mik is de nieuwe griffier van Capelle aan den IJssel. Met ingang van 1 november 2002 treedt zij in dienst van de gemeente. Thea de Mik werkt momenteel bij de gemeente Spijkenisse als hoofd van de afdeling Bestuursondersteuning. Uit hoofde van deze functie is zij tevens eerste adviseur van de gemeentesecretaris. Het college is verheugd dat snel een goede kandidaat als griffier kan worden aangesteld, mede door de inzet van de gemeenteraadsleden. De selectiecommissie bestond onder andere uit 5 raadsleden en de burgemeester.

De griffier is een belangrijke schakel binnen het dualisme. Zij ondersteunt de gemeenteraad en de raadscommissies. Zo adviseert zij de raad en raadsleden over de manier waarop zij werken. Bovendien adviseert de griffier het presidium en de burgemeester. Andere taken van de griffier zijn: het opstellen van het jaarprogramma van de raad; het opstellen van de raads- en commissieagenda; het ondersteunen van de rekenkamer en het aansturen van de secretarissen van de raadscommissies. De griffier is aanwezig bij raadsvergaderingen en tekent samen met de burgemeester de stukken waarvoor de raad verantwoordelijk is.

Thom de Beer werd op 7 maart 2002 tijdelijk als griffier benoemd. Hij neemt nu afscheid van deze functie en kan zich weer volledig wijden aan zijn werk als adjunct-gemeentesecretaris.