SNS Reaal Groep

Unieke hypotheekrentevariant: SNS Plafondrente
consument profiteert van rentedalingen, rente stijgt niet boven vastgesteld renteplafond


1 augustus 2002

Op 5 augustus 2002 start SNS bank de campagne voor SNS Plafondrente: een unieke hypotheekrentevariant. De consument profiteert van rentedalingen terwijl de rente slechts kan stijgen tot een vooraf vastgesteld maximum: het renteplafond. Zo weet de consument vooraf dat hij nooit meer betaalt dan deze plafondrente. En daalt de hypotheekrente, dan daalt de te betalen hypotheekrente mee!

SNS Plafondrente is een unieke combinatie van lage rente en zekerheid voor een lange termijn. De consument betaalt gedurende de looptijd van 5 of 10 jaar een variabel rentetarief, dat maandelijks wordt herzien. Hierdoor profiteert de consument onbeperkt van rentedalingen, terwijl een gevreesde rentestijging beperkt wordt door het renteplafond.

Rekenvoorbeeld:
Een hypotheek met SNS Plafondrente wordt voor 10 jaar afgesloten met een renteplafond van 6,5%. De hypotheekrente bedraagt bij aanvang 5,5%. De eerste jaren daalt de rente naar 4%, de te betalen hypotheekrente -die maandelijks wordt herzien- daalt mee. De volgende jaren stijgt de rente tot 8,5%, de consument betaalt 6,5% (het renteplafond). Als de rente daarna weer daalt tot 4,5% daalt de te betalen hypotheekrente weer mee.

SNS Plafondrente kan afgesloten worden in combinatie met vrijwel elke SNS Hypotheekvariant. Bij CVB Bank is de rentevariant verkrijgbaar onder de naam CVB Plafondrente. Hooge Huys biedt SNS Plafondrente vanaf half augustus aan als pakket, in combinatie met Hooge Huys Participatieplan of Hooge Huys Persoonlijk Vermogenplan.

SNS bank is een van de vijf grootste hypotheekverstrekkers van Nederland. Met het unieke SNS Plafondrente wil SNS bank haar marktpositie van hypotheekverstrekker verstevigen.
---