Korps: Flevoland, plaats: Gehele regio 5-08-2002 Dagelijkse berichten
Stafdienst Communicatie, S. van Bruinessen, 06-51401952

Hennepplantage
ALMERE De politie ontmantelde zondagochtend en -middag een hennepplantage in een bedrijfspand op de Dukdalfweg. Na een inbraakmelding, troffen agenten een vernielde toegangsdeur en een bestelauto aan. Binnen vonden zij een weedplantage. In totaal zijn ruim 750 planten en kweekapparatuur in beslag genomen. Deze worden vernietigd. De gemeente heeft bij de ontmanteling geholpen. De bestelauto is voor nader onderzoek in beslag genomen. De politie onderzoekt de zaak en sluit aanhoudingen niet uit.

Aanhouding voor alcohol
LELYSTAD Zondagavond kreeg de politie een melding van een slingerende auto op de A6 (richting Almere). De politie gaf de bestuurder een stopteken waarop hij niet reageerde Uiteindelijk hield de politie de man op een parkeerplaats staande. Omdat de agenten vermoedden dat de man alcohol gedronken had, wilden zij hem aanhouden. Daarop gedroeg de verdachte zich recalcitrant en ook de bijrijder bemoeide zich ermee. Met assistentie van andere agenten zijn beiden aangehouden en voor nader verhoor overgebracht naar het politiebureau. Daar kon of wilde de 58-jarige automobilist uit Lelystad geen ademanalyse doen. De bijrijder weigerde zijn identiteit bekend te maken. Beide verdachten zijn voor nader verhoor ingesloten. Proces-verbaal wordt opgemaakt.

Woningbrand
ALMERE Op de Wagnerstraat brandde een keuken van woning zondagmiddag uit. Ook de bovenverdieping liep rookschade op. Na een brandmelding ging de politie ter plaatse. Een oplettende buur had de brand geprobeerd te blussen. De brandweer heeft het blussen overgenomen en bluste de brand. Niemand raakte gewond. GGD-personeel controleerde ter plaatse de bewoners. Vermoedelijk is de brand ontstaan doordat een pan op het vuur vergeten was.

Autobrand
LELYSTAD Zondagnacht kreeg de politie een melding van een autobrand op de Purmer. Agenten zagen dat de achterkant van een auto in brand stond. De brandweer bluste de brand. De precieze schade en de oorzaak zijn (nog) niet bekend.