Gemeente Arnhem

Nieuw fiets- en voetpad John Frostbrug

Na het weekend zijn er weer werkzaamheden aan de noordzijde van de John Frostbrug. Aanstaande maandag 5 en dinsdag 6 augustus wordt het oostelijke fiets- en voetpad van de brug verwijderd. Maandag zal daarom het hoge deel van de Rijnkade tussen het Provinciehuis en de Ooststraat de hele dag afgesloten zijn. Dinsdag is vervolgens het lage deel van de Rijnkade voor minstens 4 uur afgesloten.

Zowel het oostelijke als het westelijke fiets- en voetpad moeten tijdens de renovatie van de John Frostbrug vervangen worden. Dit jaar gebeurt dat aan de oostelijke zijde van de brug. Eerst moeten de bestaande onderdelen verwijderd worden. Een aannemer is in opdracht van Rijkswaterstaat inmiddels met de voorbereidingen begonnen.

Veiligheid
Aanstaande maandag en dinsdag worden eerst de betonnen delen en vervolgens de stalen leuningen verwijderd. De betonnen delen zijn al in stukken van 4 meter gezaagd en worden deel voor deel door een kraan weggehaald. Die delen wegen zon 5 tot 6 ton per stuk. Om de veiligheid te kunnen garanderen, wordt maandag het hoge deel van de Rijnkade tussen het Provinciehuis en de Ooststraat volledig afgezet. Dinsdag verplaatst de aannemer de kraan richting de Nederrijn en wordt het lage deel (de kade waaraan de boten afgemeerd liggen) van de Rijnkade afgesloten. De afzettingen gelden voor alle verkeersdeelnemers, dus ook voor fietsers en voetgangers. De werkzaamheden duren op beide dagen van 7 uur s morgens tot 6 uur s avonds.

De brug
Voor de fietsers en voetgangers die over de John Frostbrug gaan, verandert er niets. Zij maakten nu al geen gebruik van de paden, maar van de afgezette rijbaan. Dat blijft zo totdat daar een nieuwe stalen voet- en fietspad liggen. In de week van 9 september begint de aannemer met het plaatsen van die nieuwe onderdelen. Volgens de planning zijn de alle werkzaamheden aan de oostzijde van de John Frostbrug op 1 november klaar. Tussen 1 november en 1 april 2003 is de hele brug weer beschikbaar voor alle verkeer. In april volgend jaar gaat Rijkswaterstaat dan de westzijde van de brug aanpakken.