Het Nederlandse Rode Kruis

05 augustus 2002
Rode-Kruisboot vaart mee tijdens Canal Parade

Op de boot voeren de ´Dutch Diana Ross´, een dj en zestien vlaggeniers mee. Jonge vrijwilligers van de Amsterdamse afdeling van het Rode Kruis deelden in de stad condooms uit.

Het Internationale Rode Kruis voert een campagne tegen stigmatisering van mensen met hiv/aids: ´The truth about Aids, Pass it on´ Mensen die ziek zijn, worden buitengesloten en gediscrimineerd. Ook in Nederland neemt het aantal besmettingen de laatste jaren toe. Preventie en voorlichting, vooral aan jongeren, zijn daarom speerpunten van het Rode Kruis.

Het Nederlandse Rode Kruis steunt een aids-preventieproject voor en door jongeren in de Dominicaanse Republiek, Haïti en Curaçao (Caribisch gebied). Op de Caribische eilanden leven naar schatting 390.000 kinderen en volwassenen met HIV/aids. Ook in de Oekraïne en Kirgizië steunt het Nederlandse Rode Kruis projecten waarbij jongeren hun leeftijdsgenoten voorlichten.

In Nederland organiseert het Rode Kruis vakantieweken voor mensen met HIV/aids. In Mappa Mondo, een huis voor kinderen met een levensbedreigende ziekte, vangt het Rode Kruis onder anderen kinderen met deze ziekte op.