Ingezonden persbericht


Symbol versterkt topmanagement

Voormalig Cisco-topman William Nuti benoemd tot Symbol's President & COO.

Varsseveld, augustus 2002 - Symbol Technologies heeft zijn management team versterkt met William Nuti (38). Nuti was hiervoor meer dan tien jaar werkzaam als topmanager bij Cisco en wordt bij Symbol zowel President als Chief Operating Officer (COO). Hij volgt Richard Bravman op die is benoemd tot Vice Chairman en Chief Executive Officer (CEO) van Symbol.

Bravman treed als opvolger van dr. Jerome Swartz - die CEO was op interimbasis - ook toe tot de Board of Directors van Symbol. Swartz richtte Symbol in 1975 op en blijft aan als Executive Chairman of the Board en als Chief Scientist.

Richard Bravman heeft gedurende de afgelopen 23 jaar binnen Symbol een reeks in zwaarte oplopende functies vervuld en heeft - aldus Swartz - op basis van zijn activiteiten zijn leiderschap bewezen en daarmee het volledige vertrouwen van de Board van Symbol verworven.

Swartz zegt over zijn eigen plannen: "De dagelijkse leiding is hiermee geregeld. Onze opvolgingsstrategie is op orde. Ik ga mij nu vooral richten op het ontwikkelen van nieuwe markten en nieuwe IP-producten."

Bravman zegt de groei van Symbol als hoogste prioriteit te stellen. Hij onderstreept dat het bedrijf sterk is in diverse verticale marktsegmenten en beschikt over uitstekende relaties met 'blue chip' ondernemingen. Deze positie zal nu verder worden uitgebouwd.

Nuti ziet het innovatieve karakter van Symbol, de volstrekte klantgerichtheid en de manier waarop afnemers met Symbol-producten de efficiency kunnen vergroten en tegelijkertijd op kosten besparen, als dé kans om de groeistrategie te steunen.

Nuti was bij Cisco Senior Vice President en verantwoordelijk voor de resultaten in de Verenigde Staten (40% van de totale concernomzet) en voor Cisco's Service Provider Business. Daarvoor was hij Cisco's President EMEA. In deze functie verdubbelde hij de jaaromzet in die regio tot meer dan $7 miljard. Vóór Cisco werkte Nuti bij IBM, Network Equipment Technologies en Netrix.

Symbol
Symbol Technologies Inc. is toonaangevend leverancier van mobiele datamanagement- systemen. De oplossingen zijn gebaseerd op draadloze LAN-technologie voor gegevens-transmissie, gerichte mobiele computertoepassingen en het verzamelen en vastleggen van gegevens met barcodesystemen. Op dit moment worden er zo'n 10 miljoen Symbol barcodescanners en mobiele computers gebruikt in draadloze netwerken over de hele wereld. De oplossingen vinden toepassing in de transport en logistiek, in productiebedrijven, bij overheden en in het onderwijs en de gezondheidszorg. Symbol heeft zijn internationale hoofdkantoor in Holtsville, een voorstad van New York. In de Benelux worden de klanten en Business Partners ondersteund vanuit kantoren in Utrecht, Varsseveld en Brussel (www.symbol.com/nederland).

Voor meer informatie:
Symbol Technologies Nederland b.v.
Shakira Smit, 0315-271726
e-mail: shakira.smit@nl.symbol.com
of
Presscom, Madeleine Kok
030-6051415
e-mail: madeleinekok@presscom.nl



Ingezonden persbericht