Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 5-08-2002 Persbericht district Sittard (HP 13:51 uur) Maandag, 5 augustus 2002

Geleen, rijden onder invloed:
Een 31 jarige automobilist woonachtig te Geleen is zondagavond 4 augustus 2002 door de politie bekeurd wegens het rijden in een personenauto onder invloed van alcoholhoudende drank. Een politiepatrouille zag omstreeks 22.35 uur een personenauto met hoge snelheid over de Augustinusstraat te Geleen rijden waarna op Kroankel overgegaan werd tot de controle van de bestuurder. Bij het eerste contact met de bestuurder bleek deze behoorlijk naar het gebruik van alcohol te ruiken, hetgeen bevestigd werd door de uitslag van een alcoholblaastest. De bestuurder werd daarop meegenomen naar het politiebureau waar hij zijn medewerking moest verlenen aan een ademanalyse. Deze analyse gaf een alcoholpromillage aan tussen 1.4 en
1.5 promille. Tegen de 31 jarige inwoner van Geleen werd proces-verbaal opgemaakt waarbij zijn rijbewijs werd ingevorderd. Hij bleek tevens nog in het krijt te staan bij Justitie aan wie hij nog een openstaande geldboete had te voldoen t.b.v. ruim 76 euro. De boete werd betaald waarna de Geleendenaar na verhoor huiswaarts kon.

Geleen, woninginbraak:
In een woning aan de Molenstraat te Geleen heeft tussen afgelopen zaterdag 19.30 uur en zondag 18.00 uur een inbraak plaatsgevonden. Waarschijnlijk door het openen van een raam op de eerste etage heeft de inbreker kans gezien om in de woning te geraken. Daaruit werden een videorecorder en een cd-speler weggenomen. De politie stelt een verder onderzoek in.

Sittard, woning inbraak:
In een woning gelegen aan de Korenstraat te Sittard heeft tussen zaterdag- en zondagmiddag een inbraak plaatsgevonden. De toegang tot de woning werd verkregen na het forceren van een bovenlicht. De gehele benedenverdieping werd doorzocht waarbij een thuisbioscoop bestaande uit een DVD-speler, een CD-speler, tuner, diverse geluidsboxen en een afstandsbediening werden weggenomen. De politie stelt een verder onderzoek in. De bewoner heeft van de inbraak bij de politie aangifte gedaan.

Sittard, inbraak in Openbare Bibliotheek:
Zondagavond 4 augustus 2002 heeft een inbraak plaatsgevonden in de openbare bibliotheek gelegen aan de Broeksittarderweg te Sittard. Een buurtbewoner zou iemand in het gebouw hebben zien lopen met een brandende zaklantaarn waarna deze getuige de politie waarschuwde. De politie zette na het vaststellen dat er daadwerkelijk een inbraak had plaatsgevonden de omgeving van de bibliotheek geheel af en doorzocht het gebouw met behulp van een politiehond. In het gebouw werden geen inbrekers meer aangetroffen. Bij het onderzoek bleek op de eerste etage een deur vernield te zijn. Bij een eerste inventarisatie bleken vijf computers te zijn ontvreemd alsmede een nog onbekend geldbedrag. De technische recherche van de politie zal een sporenonderzoek instellen.