Nieuwsbericht

maandag 5 augustus 2002, 16.30 uur

NOORD-KENNEMERLAND

Inbraak in woning
Alkmaar, zondag 4 augustus 2002.
Tussen 14.00 en 17.00 uur werd ingebroken in een huis aan de Graalstraat. Inbrekers kwamen vermoedelijk binnen door het forceren van de voordeur. Uit het huis werden o.a. sieraden, een videorecorder, een foto- en videocamera en een computer weggenomen.

Verkeersongeval met letsel
Alkmaar, zondag 4 augustus 2002.
Op de Brigantijn liep zondagavond omstreeks 19.00 uur een 30-jarige Alkmaarder letsel op toen hij met zijn bromfiets aan het stunten was. De man maakte een 'wheely' en had daarbij zijn voertuig niet onder controle. Hij kwam ten val tegen een geparkeerde auto en liep daarbij een gebroken neus op.

Onder invloed
Alkmaar, zondag 4 augustus 2002.
Omstreeks 23.00 uur werd op de Kennemersingel een 22-jarige man uit Amsterdam betrapt op het rijden onder invloed. De man bestuurde een auto en bleek na een ademanalyse bijna 2,5 maal de toegestane hoeveelheid alcohol te hebben gebruikt. Er is proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

Inbraak
Alkmaar, maandag 5 augustus 2002.
Omstreeks 00.10 uur werd ingebroken in een huis aan het Kennemerpark. Met een steen werd een raam ingegooid waarna een beeld uit het raamkozijn werd ontvreemd. Het gaat om een zwart plastiek dat een vrouwenlichaam voorstelt dat achterover leunt en waarvan de haren tot op het voetstuk reiken.

Verkeersongeval met letsel
Alkmaar, maandag 5 augustus 2002.
Omstreeks 08.15 uur gebeurde op de Kennemerstraatweg een verkeersongeluk waarbij een 31-jarige motorrijdster letsel op liep. De vrouw, afkomstig uit Haarlem, botste tegen een personenbusje bestuurd door een 59-jarige man uit Amsterdam. Deze wilde zijn voertuig op de weg keren.

NOORDKOP

Inbraak
Den Helder, zaterdag 3 augustus 2002.
Tussen 17.30 en 23.00 uur werd ingebroken in een huis aan het Doorzwin. Het is niet duidelijk hoe de inbrekers de toegang forceerden. Uit het huis zijn een videorecorder, een GSM, sieraden en een fiets weggenomen.

Brand
Den Helder, zondag 4 augustus 2002.
Omstreeks 22.30 uur werd brand gemeld in een portiek van een flatwoning aan de aan de Marsdiepstraat. Ter plekke bleek dat een stapel kranten op een van de etages in brand was gestoken. De brandweer doofde het vuur en de politie tracht te achterhalen wie verantwoordelijk is voor de gevaarlijke situatie. De schade bleef beperkt tot het portiek.

Kampvuurtjes gedoofd
Texel, zondag 4 augustus 2002.
Afgelopen nacht is de politie tot 3 maal opgetreden tegen jongeren die een kampvuurtje stookten op het strand nabij De Koog. Fikkie stoken op het strand is verboden, het kan leiden tot gevaarlijke situaties of overlast. Tegen de jongeren is proces-verbaal opgemaakt.

Diefstal uit woning
Schagen, zondag 4 augustus 2002.
Tussen 10.00 en 23.00 uur werd ingebroken in een huis aan de Kwartelhof. De inbrekers kwamen hier binnen door een raam open te breken. Uit het huis werd video- en computerapparatuur weggenomen, alsmede diverse kledingstukken.

WESTFRIESLAND

Verkeersongeval met letsel
Zondag, 4 augustus 2002.
Omstreeks 15.30 uur gebeurde een ongeluk op de T-kruising Jan Gooikaai
- Trappel-end. Hierbij waren een fietser en een automobilist betrokken. De fietser, een 11-jarige jongen uit Enkhuizen, verleende geen voorrang aan een 42-jarige automobiliste, eveneens afkomstig uit Enkhuizen. De jongen liep vermoedelijk een hersenschudding en letsel aan zijn knie op.

Onder invloed
Grootebroek, maandag 5 augustus 2002.
Een 41-jarige en uit Lutjebroek afkomstige bestuurder werd afgelopen nacht om 02.30 uur op de Zesstedenweg betrapt op het rijden onder invloed. De man bleek na een ademanalyse meer dan 2 maal de toegestane hoeveelheid alcohol te hebben gebruikt. Er is proces-verbaal tegen hem opgemaakt.
Afgelopen nacht werden in Westfriesland zo'n 40 bestuurders aan een alcoholcontrole onderworpen.

Verkeersongeval met letsel
Noorder-Koggeland, maandag 5 augustus 2002.
Omstreeks 06.30 uur vanmorgen raakte een 32-jarige man uit Anna Paulowna met zijn auto van de weg. De man reed in zuidelijke richting. Mogelijk dat tengevolge van hevige regenval aquaplaning ontstond, waarna de man de controle over zijn auto verloor en naast de weg terecht kwam. Hij liep letsel op aan zijn nek. Zijn auto werd zwaar beschadigd.