Politie Midden- en West Brabant

PERSBERICHTEN DISTRICT BREDA

Datum: 5/8/2002
Auteur: Willem van Hooijdonk

Jongen schiet op meisjes met speelgoedpistool

Breda: een 13-jarige jongen uit Breda is gistermiddag omstreeks 15.30 uur op de Donk te Breda op aanwijzing van twee meisjes door de politie aangehouden. De jongen had hen met een speelgoedpistool met balletjes beschoten.

De meisjes verklaarden door de jongen beschoten te zijn met een luchtdrukpistool. Zij waren door de verschoten balletjes geraakt en hadden enkele blauwe plekken op respectievelijk rug en in de nek. Zij klaagden beiden dat het pijn deed. De verdachte verklaarde het wapen in Italië tijdens de vakantie voor 8 Euro te hebben gekocht. Hij had naar eigen zeggen circa 100 balletjes verschoten tegen de muur van het winkelcentrum en daarbij de meisjes per ongeluk geraakt. Hij is doorverwezen naar bureau HALT. Het zilverkleurige luchtdruk speelgoedpistool, een imitatie colt, is in beslag genomen. Hiervan is inmiddels afstand gedaan.

Dronken bestuurder vlucht na aanrijding tuin

Etten-Leur: Een 54-jarige automobilist uit Etten-Leur verstopte zich gisteravond omstreeks 21.00 uur nadat hij een kop-staart aanrijding veroorzaakt had op de Plantijnlaan in de achtertuin van een woning aan de Emmalaan. De verdachte kon door de politie op aanwijzing van getuigen worden aangehouden. Hij bleek onder invloed te zijn van alcohol. Zij rijbewijs is ingevorderd.

Politie deelt bekeuringen uit

Etten-Leur: Op de rotonde Vosdonk te Etten-Leur worden werkzaamheden verricht. Hierdoor is een van de aftakkingen afgesloten voor alle verkeer. Dit is op zeer duidelijke wijze aangegeven middels hekken en borden. Bestuurders negeren dit verbod en rijden deze weg op de voor hen linkerrijbaan in. Uiteraard kan dit veel gevaar opleveren voor de tegemoetkomende medeweggebruiker. Door de politie zijn reeds een twintig bestuurders (op kenteken) bekeurd. Zij rijden door de middenberm terug naar hun eigen rijbaan.

Vandaag heeft de gemeente maatregelen getroffen om te voorkomen, dat de bestuurders door de middenberm terug kunnen rijden naar de voor hen bestemde rijbaan. De middenberm werd namelijk behoorlijk beschadigd. De politie blijft toezicht houden.

Hennepkwekerij in uitgebrande loods

Moerdijk: Vannacht ontdekte een medewerker van een beveiligingsbedrijf omstreeks 02.20 uur dat een loods in brand stond op de Kievitweg. De brandweer van Moerdijk had de brand snel onder controle. Vandaag is door de Unit Forensisch Technisch Onderzoek van de politie Midden en West Brabant een nader onderzoek ingesteld. Hierbij bleek dat de loods ingericht was als hennepkwekerij voor circa 1400 planten. Tevens was er braakschade aan het afgebrande pand. De politie sluit niet uit dat indringers de planten geoogst hebben en dat zij daarna de loods in brand hebben gestoken. De politie van Moerdijk stelt een nader onderzoek in naar deze zaak.

Aanrijding met gewonden

Heijningen: Op de Volkerakweg heeft vanmiddag een aanrijding tussen een tractor en een personenauto plaats gevonden. Hierbij raakten de twee inzittenden gewond.

Een 48-jarige bestuurder van een tractor kwam vanmiddag toen hij het erf verliet in aanrijding met een voor hem van links komende personenauto. De bestuurder van de tractor had de auto niet opgemerkt omdat hij zich concentreerde op het verkeer van rechts. De inzittenden van de auto, de 21 jarige bestuurster en de 26-jarige bijrijdster beiden uit Etten-Leur werden met verwondingen overgebracht naar een ziekenhuis in Roosendaal.