Gemeente Arnhem

Studiezaal voormalig Gemeentearchief Arnhem sluit definitief op 1 oktober
Grote verhuisoperatie in maanden augustus en september

De studiezaal van het voormalig Gemeentearchief Arnhem aan de Westervoortsedijk 2 - thans onderdeel van het Gelders Archief - gaat op 1 oktober 2002 definitief dicht. De dienstverlening vindt vanaf deze datum plaats in de studiezaal van het Gelders Archief aan de Markt 1 in Arnhem.

Verhuizing
Op 5 augustus 2002 start het Gelders Archief met een grootschalige interne verhuizing van archiefbestanden. Bijna 3000 meter archief en boeken worden verplaatst om de dienstverlening optimaal te krijgen voor de bezoekers van de studiezaal.

Archieven
Welke archieven van het voormalig Gemeentearchief Arnhem verhuizen naar de Markt in Arnhem? Het gaat om het secretariearchief van Arnhem (1917-1979), het oud-archief Arnhem van voor 1851, het rechterlijk archief, het notarieel archief en het archief van de gemeente Bemmel.

Toegankelijkheid
Tijdens de maanden augustus, september en oktober kan de verhuizing tot enig ongemak en vertraging leiden voor de archiefgebruikers. Na 1 november verwacht het Gelders Archief voldoende routine te bezitten om de service op peil te hebben. Belanghebbenden kunnen voor gedetailleerde en actuele informatie contact opnemen met de studiezaal van het Gelders Archief, telefoon 026 - 3521623 (Westervoortsedijk 2). Bij geen gehoor: 026 - 3521600 (Markt 1).

voor meer informatie klik hier: www.geldersarchief.nl