Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven e.o. 5-08-2002 2e persbericht 5 augustus 2002

Persberichten uit de regio:

Eindhoven: Snelheidscontrole
Op de Antoon Coolenlaan zijn maandag tussen 9.10 en 11.40 uur 1.680 voertuigen op snelheid gecontroleerd. Hiervan reden 52 bestuurders harder dan de toegestane snelheid van 50 km/u.

Eindhoven: Mishandeling
In de Boschdijktunnel is zondag rond 4.30 uur een 29-jarige Eindhovenaar door onbekenden mishandeld. De man fietste daar toen hij vier onbekende personen zag lopen. Eén van de personen sloeg het slachtoffer zonder aanleiding waardoor hij viel. De andere personen hebben hem vervolgens geschopt. De man liep verwondingen aan zijn hoofd op en heeft zich onder doktersbehandeling gesteld.

Eindhoven: Auto gestolen
Vanaf een bedrijfsterrein aan de Huizingalaan is maandag rond 11.00 uur een grijze Citroen C5 met het kenteken 55-HP-PL gestolen. De auto stond met draaiende motor op het terrein en werd in een onbewaakt moment weggenomen.

Helmond: Inbraak in bedrijf
Uit een bedrijf aan de Burgemeester van Houtlaan is in de nacht van zondag op maandag een magnetron weggenomen. De dader kwam binnen door een raam te vernielen.

Helmond: Verkeerscontrole
Maandag tussen 15.30 en 16.30 uur is op de Rembrandtlaan en op de Frans Halslaan een verkeerscontrole gehouden. Hierbij werden acht bekeuringen uitgedeeld. Eén voor het rijden door rood, zes voor het niet dragen van de autogordel en één voor het niet dragen van een helm.

Maarheeze: Overval
Maandagmorgen rond 2.45 uur is op de parkeerplaats de Grote Bleek op de A2 een 56-jarige automobilist uit Geldrop overvallen. De man stapte daar uit zijn auto om een sanitaire stop te maken. Twee onbekende mannen kwamen naar hem toegelopen en eisten geld. Een derde persoon stapte uit een zwarte personenauto. Hij kwam naar hen toegelopen en bedreigde het slachtoffer met een vuurwapen. Vervolgens duwden ze het slachtoffer op de grond. Eén van de overvallers pakte daarop 2 zakagendas uit de binnenzak van de jas van het slachtoffer. Onmiddellijk daarna stapten de daders in de zwarte personenauto en reden snel weg.

Hooge Mierde: Verkeerscontrole
Maandagmorgen is op de Gagel een verkeerscontrole gehouden. 6 automobilisten kregen een proces-verbaal voor het niet dragen van de autogordel en 1 bestuurder kreeg een bon voor het overschrijden van de maximumsnelheid.

Oirschot: Tuinmeubels, fiets en speelgoed gestolen In een schuur behorende bij een woning aan de Spoordonkseweg is zondagmiddag ingebroken. Uit de schuur werden een fiets, een skelter en twee traptractors gestolen. De schuur was niet op slot. Uit de tuin werden verder zes tuinstoelen en een tafel weggenomen.