Nieuw-Vlaamse Alliantie


Vlaamse regering en bouwvergunningen: ook minister Van Mechelen improviseert (05/08/02)

Minister voor Ruimtelijke Ordening Dirk Van Mechelen wil zijn administratie onder druk zetten om bouwaanvragen vlugger te behandelen : afwezigheid van advies binnen 50 dagen wordt automatisch beschouwd als positief advies.

Zijn collega Landuyt schoot het voorstel reeds af : het zet de deur open voor sjoemelen; en Landuyt lanceert meteen een eigen ondoordacht kattebelletje : laat de staat schadevergoeding betalen bij het uitblijven van een beslissing.

Improvisatie troef !

Op het ogenblik dat de Vlaamse gemeenten, en de administratie R.O., volop worstelen met de nieuwe stedebouwprocedure, is het onverantwoord naar buiten te komen met onberedeneerde, en duidelijk onrijpe voorstellen, die bovendien niet overlegd zijn.

Ongetwijfeld is er in verscheidene provincies een onverantwoorde achterstand bij de behandeling van bouwvergunningsaanvragen.

Een goed minister-beheerder moet echter andere middelen vinden om zijn administratie tot beter werken aan te zetten dan nepoplossingen die de deur opnieuw wagenwijd openzetten voor misbruiken : hogere inzet van middelen en mensen; vervalprocedures na aanmaning; bijkomende inschakeling van gemeentelijke stedebouwkundige ambtenaren enz...

De N-VA roept, eens te meer, paarsgroen op de improvisatie te staken en degelijk werk te leveren.

Auteur:
Nieuw-Vlaamse Alliantie
Jan Loones, Vlaams Volksvertegenwoordiger

Meer informatie:
Contactpersoon: Jan Loones
Telefoon: 02/ 219 49 30
Fax: 02/ 217 35 10
E-post: jan.loones@vlaamsparlement.be


---