Ingezonden persbericht


Rotterdamse club nog zonder succes in jacht op sponsors

Rotterdam Basketbal geeft winstwaarschuwing

ROTTERDAM - Het bestuur van Rotterdam Basketbal heeft de selectie voor de eerste training van het seizoen 2002-2003 openheid van zaken gegeven. De beide bestuursleden Cees Pille en Frank de Jong lieten de spelersgroep weten dat het wegvallen van drie belangrijke partners er de oorzaak van is dat de ploeg van coach Raymond Bottse voorlopig niet zal worden versterkt. Dat zal pas gebeuren wanneer nieuwe partners voor een grotere financiële armslag hebben gezorgd.

Ondanks een recordaantal toeschouwers (bijna 1300 gemiddeld), 700 uur clinics op basisscholen en in wijken, twee nationale titels voor de aspiranten en kadetten van de AA Drink Basketball Academy en maar liefst 75 minuten zendtijd op de landelijke en regionale televisiezender is de club er in de afgelopen maanden niet in geslaagd om opvolgers te vinden voor hoofdsponsor Gunco plus de beide cosponsors, SITA en Idétrading. Twee van de drie partners waren overigens meer dan tevreden over de samenwerking, maar om economische redenen genoodzaakt om de overeenkomst niet te verlengen.

In de afgelopen maanden zijn contracten met andere sponsors en businessclubleden wel verlengd. Maar zo lang de financiële basis van Rotterdam Basketbal niet wordt verbreed door de inbreng van een hoofdsponsor en/of extra co- en subsponsors, zal de smalle selectie niet worden uitgebreid. Dit ongeacht de sportieve consequenties van deze beslissing. Coach Bottse heeft het bestuur in de afgelopen weken laten weten de club onvoorwaardelijk te zullen steunen. Dat geldt tevens voor Rotterdam Topsport. De stichting heeft zich bij monde van Steef van den Boom bereid verklaard in de weken tot aan de start van de competitie 2002-2003 nog eens extra met het bestuur van de club mee te zullen denken en werken.