Gemeente Zoetermeer

Gevarieerd vakantieprogramma bij VrijeTijdsCentra

De drie VrijeTijdsCentra in Zoetermeer bieden de jeugd weer een gevarieerd vakantieprogramma dat iedere week in het teken staat van een thema. Voor het thema van de week van 5 tot en met 10 augustus is dit keer gekozen voor 'leef je uit op wielen'. De bezoekers kunnen dan onder andere een eigen auto maken, een skelterrijbewijs halen en een zelf gemaakte pizzawiel bakken. Ook is er volop creativiteit, sport en spel met een skeelermarathon en estafette. Op de VrijeTijdsCentra liggen folders klaar met het volledige programma voor de zomervakantie.
Alle basisscholieren in Zoetermeer zijn bovendien in het bezit van een Speelmeerpaspoort. Met dit paspoort krijgt de jeugd, inclusief begeleiding, bijvoorbeeld korting bij Snowdome/De Uithof in Den Haag. Kinderen tot 6 jaar kunnen zelfs gratis mee. In dit sportieve pretpark behoren klimmen, skiën, snowboarden, skaten en skeeleren tot de mogelijkheden. Iets dichterbij huis snowboarden en skiën kan ook. Bij Snowworld Zoetermeer kunnen kinderen op vertoon van het Speelmeerpaspoort meedoen aan het Kidsfestijn. Dit festijn bestaat uit één uur ski of snowboardles, inclusief gebruik van materiaal, een complete maaltijd en een echte medaille. De kosten bedragen 17,50 per persoon.
Als de zon schijnt, is een rondvaart op de Noordzee met rederij Trip misschien een goed idee. Voor meer spannende aanbiedingen kan het Speelmeerpaspoort worden opengeslagen. Op 20, 21 en 22 augustus zijn de activiteiten van Speelmeer in de wijken gratis te bezoeken. Harry Potter zorgt dan voor een betoverend spektakel. Met het Speelmeerpaspoort wordt ook korting verkregen voor de tropische slotweek in het sportcentrum De Veur. Voor meer informatie www.speelmeer.nl of bel met de Speelmeerlijn: 06-10489706.

Laatste wijziging: 25-07-2002