Gemeente Alkmaar


Saturnusstraat krijgt nieuw asfalt

Alkmaar- 25 Juli 2002

In de periode van 5 augustus tot en met 30 augustus 2002 krijgt de Saturnusstraat (Oudorp) nieuw asfalt. Om de verkeershinder te beperken zal de reconstructie in de volgende fasen worden uitgevoerd: Fase 1: Saturnusstraat Oost (centrum zijde) week 32 en 33, 5 t/m 16 augustus 2002.
Fase 2: Saturnusstraat West (N242 zijde) week 34 en 35, 19 t/m 30 augustus 2002.

Per fase zal de gehele rijbaan zijn afgesloten voor al het doorgaande verkeer. Het verkeer zal door middel van omleidingborden via de Herenweg en Westerstraat worden omgeleid. De kruising Saturnusweg/Astrastraat/Plutostraat zal in verband met de bereikbaarheid van de woningen en bedrijven in twee fasen worden uitgevoerd.

Bus
In de periode dat er aan de Saturnusstraat gewerkt wordt, rijden de bussen anders:
Servicelijn 10 rijdt vanaf de halte bij De Oldenburg niet via de Saturnusstraat, maar heeft de volgende tijdelijke route: Herenweg, Westerstraat, Kerklaan, Jupiterstraat. De servicebus komt vervolgens ook nog bij de halte bij de Lauwershof. Vanaf daar wordt de gebruikelijke route richting de binnenstad gereden. Vanuit de richting binnenstad rijdt servicebus 10 eerst via de halte bij de Lauwershof en daarna via de Herenweg rechtstreeks naar de halte bij De Oldenburgh. Streeklijn 155 rijdt normaal gesproken 's avonds en op zondag de route van servicelijn 10. De tijdelijke route van lijn 155 is dezelfde als de tijdelijke route van servicelijn 10, maar zal niet het rondje bij de Lauwershof rijden.
Er worden in principe geen tijdelijke haltes aangelegd. Voor streeklijn 155 geldt dat op het gehele deel van de omleidingroute men op verzoek kan in- en uitstappen. Dit moet wel natuurlijk wel duidelijk gemaakt worden aan de chauffeur en de verkeersveiligheid mag niet in het geding zijn. Voor de servicebussen is dit principe altijd al van toepassing.

De reconstructie van de Saturnusstraat omvat de volgende werkzaamheden:
het frezen van het oude asfalt;
het aanbrengen van geluiddempend asfalt;
het aanbrengen van fietsstroken in roodasfalt;
het aanbrengen van belijning en markeringen.