Gemeente Alkmaar


Asfaltering Keesman

Alkmaar - 31 juli 2002

De Keesman krijgt in week 32 tot en met 38 (van 5 augustus tot en met 20 september 2002) nieuw asfalt. Daarnaast vinden werkzaamheden plaats aan de kruising Vroonermeerweg / Keesman / Kruissloot. Gedurende de werkzaamheden is de Vroonermeer-Zuid voor alle verkeer (inclusief bouwverkeer) alleen bereikbaar via de busbaan over de Drechterwaard. De Vroonermeerweg is vanaf de Helling afgesloten voor doorgaand verkeer, de Kruissloot is vanaf de Gedempte Veert afgesloten voor gemotoriseerd verkeer en de Keesman is voor alle verkeer afgesloten. Voor de bewoners van de huizen aan de Vroonermeerweg worden voorzieningen getroffen.

Vóór de start van de asfalteringswerkzaamheden wordt op de Drechterwaard een verzinkbare paal geplaatst. Deze werkzaamheden zullen geen hinder veroorzaken voor het verkeer. De verzinkbare paal blijft gedurende de werkzaamheden aan de Keesman naar beneden. Na 20 september, als de Keesman is geasfalteerd, treedt de paal in werking en is de Drechterwaard alleen nog toegankelijk voor busverkeer en (brom)fietsers.

De asfaltering van de Keesman vindt wat later plaats dan oorspronkelijk gepland. De oorzaak van de vertraging ligt in het aantal wegwerkzaamheden in Alkmaar in combinatie met de bouwvakantie.