Ingezonden persbericht

PERSBERICHT
NLIP op Megabit

De branchevereniging Nederlandse Internet Providers is de belangenbehartiger van de Nederlandse Internetproviders en ondersteunt daarom alle initiatieven van haar leden die gericht zijn op de uitwisseling en overdracht van kennis en ervaring. Daarom is de NLIP aanwezig op Megabit dat maandag 5 augustus van start ging. Megabit is een initiatief van BIT (Business Internet Trends), lid van de NLIP.

Megabit is de titel van het open air networkspektakel dat van 5 t/m 11 augustus 2002 plaatsvindt in Ede. Het uitgangspunt van Megabit is bijzonder: niet de hardware maar de deelnemers staan centraal. Een combinatie van sociale gebeurtenissen en het uitwisselen van technische kennis zorgt voor een onvergetelijke week.

De gemeente Ede heeft een stuk grond van 10.000m2 vlak naast de A12 ter beschikking gesteld voor het evenement. Op dit terrein zullen deze week maximaal 400 computerfreaks en andere geinteresseerden uit het hele land bij elkaar komen met of zonder computers. Een groot aantal zal gedurende de hele week in tenten blijven bivakkeren. Sommige overnachten ook in nabij gelegen hotels of gaan 's avonds gewoon naar huis.

Er is volop gelegenheid om te 'internetten' en wel via een, door hoofdsponsor Business Internet Trends BV beschikbaar gestelde, supersnelle 400Mbit verbinding. Deze verbinding loopt van Ede naar de Amsterdam Internet Exchange (AMS-IX), het belangrijkste landelijke internet knooppunt.

Ondanks alle faciliteiten die beschikbaar zijn tijdens Megabit zal de nadruk worden gelegd op de sociale aspecten. Gezellig met elkaar praten over onderwerpen die eenieder interesseert, het bijwonen van lezingen en presentaties en het gezamenlijk kijken naar films zullen aan de orde van de dag zijn.

Het feit dat het evenement wordt gesponsord door een zakelijke internetprovider, heeft als gevolg dat het evenement ook de aandacht heeft van een aantal vooraanstaande organisaties in Nederland op het gebied van Internet, zoals NLIP, AMS-IX en NL-IX. Er is gezamelijk met deze organisaties een interessant programma samengesteld met lezingen. Gedurende het hele evenement zal er dagelijks van 13:00 tot 17:00 uur een aantal sessies worden gehouden.

Op www.megabit.nl is de gang van zaken met betrekking tot Megabit te lezen. Hier is onder andere ook het programma te vinden van de lezingen en zijn al de eerste foto's te bewonderen van de opbouw van het evenement. Aanmelden via de website is nog steeds mogelijk.

Gezien de grote belangstelling en alle positieve reacties is het overigens zeer waarschijnlijk dat dit evenement volgend jaar weer gaat plaatsvinden.

EINDE PERSBERICHT

Contactinformatie:


Organisatie Megabit
contactpersoon: M. van Osenbruggen
Postbus 536
6710 BM EDE
Telefoonnr. M. van Osenbruggen: 06-51540766
e-mail: michel@bit.nl

Hans Leemans
Branchevereniging Nederlandse Internet Providers (NLIP) Postbus 90407
2509 LK Den Haag
T.: +31 (0)70 314 02 91
F: +31 (0)70 314 06 25
E: hans.leemans@nlip.nl
W: http://www.nlip.nl/