Ingezonden persbericht

PERSBERICHT

Uselab realiseert nieuwe website CNV Dienstenbond.

CNV Dienstenbond heeft samen met Uselab een geheel nieuwe website gerealiseerd.

AMSTERDAM, 7-8-2002 - Begin 2001 presenteerde de CNV Dienstenbond zich op het internet nog met een typische eerste generatie-website. "Best informatief, maar erg statisch", oordeelt Hanneke Dekker, hoofd communicatie van de bond nu. "Onze website was dan ook niet meer dan een bijna een-op-een vertaling van onze folders." Met Uselab werd een traject aangegaan om te komen tot een interactieve nieuwe website: dienstverlenend voor leden en wervend voor belangstellende bezoekers. Sinds 5 augustus is de website in de lucht.

Dekker legde haar plannen voor de nieuwe website ruim anderhalf jaar geleden voor aan verschillende bureaus. Uselab sprong er voor haar uit. "Er wordt gewerkt met een klein team en het bureau hanteert een filosofie waarbij een website niet als een op zichzelf staand product wordt gezien, maar als onderdeel van de communicatie met de buitenwereld."

Het project startte met een workshop. Dat is een goed middel om omvangrijkere internetprojecten voor te bereiden, vindt Dekker. "Door met elkaar te brainstormen wordt het maken van een nieuwe website een gezamenlijk project van de hele organisatie en niet alleen van de communicatie-afdeling. Dat helpt misverstanden te voorkomen en zorgt voor betrokkenheid bij het project van zowel bestuurders als medewerkers."

Uit het voorbereidingstraject kwam duidelijk naar voren dat CNV Dienstenbond met de nieuwe website twee groepen wilde gaan bedienen, vertelt projectleider René Voorburg. "Aan de ene kant moest de website de betrokkenheid van leden bij de bond versterken, aan de andere kant moesten nieuwe leden worden geworven."

Voor leden biedt de website een uitgebreide individuele dienstverlening, vertelt Dekker. "De vakbond biedt haar leden bijvoorbeeld rechtshulp en loopbaanadvies. Op de website staat hierover niet alleen de nodige informatie, maar ook wie in een bepaald geval de contactpersoon is. Bij sommige teksten - bijvoorbeeld over actuele CAO-onderhandelingen - kan een oproep voor een ledenvergadering geplaatst worden, informatie die in dezelfde tekst voor niet-leden overigens niet getoond wordt. Er is verder ruimte voor discussie in forums en we kunnen enquêtes plaatsen om snel de mening van de bezoekers over een bepaald onderwerp te peilen. We gaan meer per e-mail communiceren met onze leden. De koppeling van de website met de ledendatabase maakt het mogelijk om via het content management systeem e-mail-mailings te verzorgen, waarbij we een specifieke selectie van leden kunnen maken, bijvoorbeeld 'alle vrouwelijke leden in de Randstad'."

Het resultaat is te zien op:
http://www.cnvdienstenbond.nl


* Over CNV Dienstenbond
De CNV Dienstenbond is de vakbond voor werknemers in de dienstensector. De vakbond behartigt de belangen van werknemers in uiteenlopende bedrijfstakken: banken en verzekeringsmaatschappijen, grafische- en communicatiebedrijven, groot- en detailhandel, veilingen en tal van andere dienstverlenende bedrijfstakken.


* Over Uselab
Uselab biedt originele en effectieve toepassingen aan organisaties die nieuwe media strategisch willen inzetten.

Uselab werkt o.a. voor: Nederlandse Mededingingsautoriteit, Vrije Universiteit Amsterdam, Vizzavi, Lederland, Universiteit Utrecht, Getronics, Ministerie van Binnenlandse Zaken, Mijnders Meubelen, Kroon-Oil (Shell) en Omroepvereniging BNN.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Uselab BV
T.a.v. S. Arts
Herengracht 66
1015 BR Amsterdam

Telefoon: 020-5309666
Fax: 020-5309667
E-mail: info@uselab.com
Website: http://www.uselab.com

Of:

CNV Dienstenbond
T.a.v. Hanneke Dekker
Bezoekadres: Polarisavenue 175
Postadres: Postbus 3135
2130 KC Hoofddorp
Telefoon: 023-5651052
Fax: 023-5650150
E-mail: cnvdienstenbond@cnvdibo.nl