Korps: Flevoland, plaats: Gehele regio 7-08-2002 Dagelijkse berichten
Stafdienst Communicatie, S. van Bruinessen, 06-51401952

De voorlichter is na 11 uur te bereiken voor eventuele vragen.

Woningbrand
EMMELOORD Dinsdagavond kreeg de politie een brandmelding in een woning op de Malta. Ter plaatse zagen agenten rook uit de woning komen. De bewoners waren niet thuis, maar de brandweer haalde een kat uit de woning. Deze is ter behandeling naar een dierenarts gebracht. De brandweer bluste de brand die vermoedelijk in een slaapkamer ontstaan is (mogelijk omdat een lamp omgevallen was en in brand gevlogen was). De precieze schade is niet bekend.

Aanhouding
LELYSTAD De politie hield dinsdagnacht een 17-jarige Lelystedeling aan. Na een melding, zagen agenten de verdachte vanaf een auto op de Jol weglopen. De jongen is aangehouden en het gereedschap dat hij bij zich had, is in beslag genomen. Hij is voor nader verhoor ingesloten.

Alcohol
ALMERE De politie hield dinsdagnacht een 31-jarige automobilist uit Almere aan voor het rijden onder invloed van alcohol op de Havendreef. De man viel surveillerende agenten op, omdat hij slingerend reed. Op het politiebureau blies hij 840 ug/l (1,90 promille). Hij is met een rijverbod van 10 uur heengezonden. Proces-verbaal is opgemaakt.

Autobrand
LELYSTAD Dinsdagmiddag kreeg de politie een melding van een autobrand. Op de A6 troffen agenten het brandend voertuig aan. De brandweer bluste de brand en een bergingsbedrijf sleepte het voertuig weg. Vermoedelijk is de brand door kortsluiting ontstaan. Niemand raakte gewond.