Ingezonden persbericht

Friedrichjes gezocht

De musical The Sound of Music

AMSTERDAM, 20020807 -- De musical The Sound of Music is de nieuwe Nationale Tour van Joop van den Ende Theaterproducties. De rollen van de muzikale Von Trapp kinderen worden in ieder theater gespeeld door kinderen uit de regio. Inmiddels hebben zich landelijk ruim 5000 aangemeld voor de audities.

In The Sound of Music vormen de kinderen een cruciaal element. In de meeste steden hebben inmiddels regionale audities plaatsgevonden voor de rollen van de kinderen Von Trapp. Voor de regio Den Haag, Utrecht, Leeuwarden en Groningen worden echter nog specifiek jongens gezocht voor de rol van Friedrich von Trapp. Deze jongens moeten kunnen zingen, dansen en acteren en nog geen baard in de keel hebben. Ze moeten tussen de 12 en 16 jaar oud zijn en een lengte hebben tussen de 1.50 m en 1.65 m.

Aanmelden voor 1 September 2002
Aanmeldingen kunnen via e-mail gestuurd worden naar: soundofmusic@stageholding.nl
Schriftelijk kan ook. Stuur dan een brief met naam, adres, telefoonnummer, lengte en leeftijd naar:
Joop van den Ende Theaterproducties
T.a.v. Nori Postmus
Postbus 75177
1070 AD Amsterdam

De musical vertelt het waargebeurde verhaal van Maria Rainer, een levenslustige populante, die wordt uitgezonden om gouvernante te worden bij het zeven kinderen tellende, moederloze gezin Von Trapp. Weduwnaar Georg von Trapp voedt, sinds de dood van zijn vrouw, zijn kinderen op met een militaire discipline. Maria verovert de harten van de kinderen en brengt leven en muziek in het huis. Langzaam ziet de kapitein wat Maria voor zijn kinderen betekent en hij verliest zijn hart aan haar. De landelijke première van The Sound of Music is op 22 september in Koninklijk Theater Carré in Amsterdam.

Bericht is te lezen op : www.kindernet.nl

Foto's : Joop van den Ende Theaterproducties - alle rechten voorbehouden -

Voor het laatste nieuws : http://www.musicals.nl/thesoundofmusic/