Politie Amsterdam-Amstelland

Oliebrand
7-8-2002 Gisterochtend tegen kwart voor negen heeft er een brand plaatsgevonden op een bedrijfsterrein aan de Petroleumhavenweg. De brand ontstond toen een install;atie werd opgestart. Achteraf bleek dat er olie tussen via een lek in een isloerende laag trecht was gekomen. De brand werd door de brandweer geblust. Er deden zich geen persoonlijke ongelukken voor. Er was geen gevaar voor de omgeving of omwonenden.
Snelheidscontrole
7-8-2002 De politie van het wijkteam Aalsmeer heeft gisterochtend een snelheidscontrole gehouden op de Hoofdweg in Aalsmeer. Agenten schreven 40 bekeuringen uit. De hoogst gemeten snelheid was 86 kilometer per uur waar een maximumsnelheid van 50 is toegestaan.
---

Snelle jongen
De politie heeft gisteravond de bromfiets van een 17-jarige jongen in beslag genomen. Hij reed met hoge snelheid over de Amsterdamse weg. Surveillerende agenten zagen de snelle jongen rijden en constateerden dat 80 kilometer per uur reed. De maximumsnelheid voor bromfietsen binnen de bebouwde kom is 35 kilometer per uur. Achterop zat een 10-jarig jongetje als duopassagier. De bromfiets is in beslag genomen.
Nepdienders
De politie kreeg vannacht ongewenste hulp van twee mannen die op de 7-8-2002 Oudezijds Voorburgwal verslaafden aanspraken. Doordat de mannen in het bezit waren van een portofoon waaruit de gesprekken van de meldkamer te horen waren dachten de junks dat zij te maken hadden met echte politieagenten. De surveillerende agenten kregen argwaan over de handelswijze van deze collegas, toen een junk naar hen toegestuurd werd om een tas af te geven. Al snel bleek dat het hier om nepagenten ging. De politie arresteerde een van de mannen. Hij was in het bezit van een portofoon waarmee hij kon zenden en ontvangen op de politiefr