FOSTER PARENTS PLAN

Religieproblemen in Bima opgelost

De programma's van (Foster Parents) Plan in programmagebied Bima - Indonesië kunnen doorgang vinden. Het overwegend Islam-georiënteerde Bima had twijfels over de bedoelingen van de projecten voor kinderen van Plan.
Lokale moslim-organisaties hadden de indruk gekregen dat Plan Indonesië kinderen probeerde te bekeren tot het Christendom. De problemen liepen hoog op en Plan Indonesië moest noodgedwongen haar projecten staken.

Om de problemen het hoofd te bieden heeft Plan ingestemd met een onderzoek door lokale overheden naar de aantijgingen van religieuze groeperingen jegens Plan in Bima. De uitkomst van het onderzoek werd in juni gepresenteerd aan de gouverneur van Bima en districtsvertegenwoordigers.

Uit het onderzoek bleek dat Plan Indonesië geen religieuze agenda heeft. Tevens constateerden de onderzoekers dat de projecten van Plan van groot belang zijn voor de lokale bevolking en dat het wenselijk zou zijn dat Plan haar projecten zelfs uitbreidt.

Samen met de lokale religieuze organisaties heeft Plan actiepunten vastgesteld om ervoor te zorgen dat lokale politieke en religieuze leiders goed op de hoogte zijn van de voortgang van Plan's projecten in de regio.

Ruim honderd kinderen in Bima hebben een Nederlandse sponsor. In totaal sponsort Plan ongeveer 2.500 kinderen en hun families in Bima.

Plan in Indonesië
Sinds 1969 werkt Plan in Indonesië. Wij werken op zes eilanden in totaal zeventien programmagebieden. Naast de projecten gericht op duurzaam landgebruik, gezondheidszorg en onderwijs, zet Plan Indonesië zich tegenwoordig ook steeds meer in voor de lobby voor kinderrechten en zogenaamde kindprotectie-projecten voor kinderen in moeilijke omstandigheden, zoals kinderen in de gevangenis en kinderarbeid.

Plan als organisatie
Plan, waarvan (Foster Parents) Plan Nederland deel uit maakt, is een kindgerichte, internationale, humanitaire ontwikkelingsorganisatie, zonder politieke, commerciële of godsdienstige doelstellingen. Plan is opgericht in 1937 als Foster Parents Plan for Children in Spain, door een Engelse journalist, naar aanleiding van de burgeroorlog in Spanje
- nu 65 jaar geleden.

Plan's visie is een wereld waarin alle kinderen tot volle ontplooiing kunnen komen in een samenleving die de rechten en de waardigheid van de mens respecteert.

Einde bericht

---