Gemeente Barneveld


week 32 - 8 augustus 2002

* Beeldkwaliteitplan en Bestemmingsplan Raadhuis e.o. en Veluwehal e.o.

* OUD PAPIER

* GEEN SPREEKUUR WETHOUDERS

* KNOOPPUNT MAANDERBROEK VERBINDT A12 EN A30
* BOUWEN

* MILIEU

Beeldkwaliteitplan en Bestemmingsplan Raadhuis e.o. en Veluwehal e.o.

Stand van zaken inspraakprocedure

Op 23 mei van dit jaar startte de inspraak van een paar plannen die van betekenis zijn voor het Centrumplan Barneveld, namelijk het beeldkwaliteitplan en het bestemmingsplan Raadhuis en omgeving en Veluwehal e.o. is de inspraak voor het bovengenoemde bestemmingsplan gestart. Op die datum was er een informatiebijeenkomst waarin beide plannen werden toegelicht. Er waren toen veel belangstellenden en er werden veel vragen gesteld.
Van 24 mei tot en 20 juni 2002 hebben beide plannen voor inspraak ter inzage gelegen.

Bestemmingsplan
Tijdens deze periode zijn er 24 inspraakreacties ingediend rondom het bestemmingsplan. Daaruit blijkt dat de onderstaande vragen bij de indieners leven:

1. waarom moet het gemeentehuis op deze plek worden uitgebreid?
2. waarom moet de supermarkt verplaatst worden?
3. waarom kan de markthal niet behouden worden?
4. Is er voldoende parkeergelegenheid aanwezig en ontstaat er geen extra verkeersoverlast?

Op dit moment wordt een beantwoording van deze vragen voorbereid. Als het college instemt met de beantwoording, ontvangen de mensen die ingesproken hebben schriftelijk het antwoord op hun inspraakreactie. Naar verwachting is dat medio september 2002.

Beeldkwaliteitplan
Over het beeldkwaliteitplan zijn tijdens de inspraakperiode vier reacties ingediend. Eén daarvan geeft aan in hoofdlijnen zeer enthousiast te zijn over het plan. De andere reacties gaan over het te verbouwen gemeentehuis waarin zijn onder meer aandacht vragen voor passend materiaalgebruik, en een passende architectuur in relatie tot de omgeving. Daarnaast worden in de reacties suggesties gedaan voor de inrichting van het Raadhuisplein.

Ook voor dit plan geldt, dat een beoordeling van de reacties wordt voorbereid. Als het college daarmee akkoord is, is het de bedoeling dat het beeldkwaliteitplan in de gemeenteraad van september ter vaststelling wordt aangeboden. De mensen die ingesproken hebben, ontvangen schriftelijk het antwoord op hun inspraakreactie.

OUD PAPIER

BRENGEN NAAR:

Voorthuizen
Hervormde Gemeente, vrijdag 9 augustus van 13.30 17.00 uur en zaterdag 10 augustus van 9.30 12.00 uur, container bij Bethabara tegenover Avondrust.