Ingezonden persbericht


Persbericht

Den Haag/Almere, 7 augustus 2002

Ben biedt in samenwerking met Emexus SMS voor de zakelijke markt

Ben, aanbieder van mobiele communicatie, en Emexus, ontwikkelaar van mobiele oplossingen, introduceren vanaf augustus een nieuwe SMS dienst voor zakelijke gebruikers. Ondernemers kunnen vanaf nu gebruik maken van Ben zakelijk SMS. Via de website www.benzakelijksms.nl kunnen zakelijke gebruikers op een eigen pagina inloggen om vervolgens snel en eenvoudig grote aantallen SMS-berichten in één keer te verzenden, bijvoorbeeld naar een groep relaties of werknemers.

Ben biedt via de portal (www.benonline.nl) al geruime tijd SMS-diensten voor consumenten. Met Ben zakelijk SMS kunnen nu ook zakelijke gebruikers SMS inzetten als communicatiemiddel. Op deze manier hebben bedrijven een nieuw alternatief voor de huidige middelen als mailing, fax of telefoon.

De ondernemer kan in een adresboek op de eigen pagina op www.benzakelijksms.nl 06-nummers en e-mailadressen vastleggen en SMS-berichten opmaken. Vervolgens kan hij het bericht aan het gehele adressenbestand tegelijk (of een selectie hiervan) verzenden, direct of op vooraf ingestelde (vaste) tijdstippen. Op deze webpagina kunnen ook berichten worden ontvangen.

Niek Jan van Damme, Commercieel Directeur van Ben: Bedrijven ontdekken dat er met mobiele communicatie veel meer mogelijk is dan alleen bellen. SMS wordt steeds populairder bij zakelijke gebruikers. Met Ben zakelijk SMS hebben Ben klanten veel meer mogelijkheden om eenvoudig te communiceren met groepen medewerkers of relaties. Deze nieuwe dienst sluit aan op het onlangs geïntroduceerde nieuwe zakelijke portfolio van Ben.

Frans van Hulle, mede-oprichter van Emexus: Ook Ben ziet dat de markt voor zakelijk SMS-gebruik toeneemt en haakt hier goed op in. Ben zakelijk SMS is een eenvoudige maar zeer effectieve toepassing. Ondernemers kunnen zo kennismaken met de voordelen van SMS, zonder dat daar specifieke kennis voor nodig is. Ben zakelijk SMS kan bijvoorbeeld gebruikt worden als intern communicatiemiddel om collega s te informeren over een uitgestelde vergadering of over verkoopcijfers. Maar ook om relaties te informeren, zoals bijvoorbeeld een videotheek die een nieuwe filmrelease doorgeeft.

Over Ben

Ben Nederland B.V. is een aanbieder van mobiele communicatie. De aandeelhouders zijn T-Mobile International (50% minus een aandeel) en Belgacom, TDC en CSFB (samen 50% plus een aandeel). Ben heeft momenteel 1.3 miljoen actieve klanten (mei 2002). T-Mobile International is een dochteronderneming van Deutsche Telekom. T-Mobile is een van de grootste internationale aanbieders van mobiele communicatie. Via Voicestream/Powertel in de Verenigde Staten is T-Mobile de enige aanbieder met transatlantische GSM-dienstverlening.

Over Emexus Group B.V.

Emexus bedenkt, bouwt en beheert mobiele oplossingen voor bedrijven en biedt de nieuwste technologieën en diensten op dit gebied, variërend van reversed billing tot SMS-on-Demand. Het Emexus Platform heeft alle benodigde interfaces met telecom providers, databases en systemen en heeft een telecom operator-onafhankelijke infrastructuur. Emexus ontwikkelt daarnaast toepassingen op basis van GPRS en PDA. Met producten zoals SMScontent.nl, SMSroute en SMS-on-Demand biedt Emexus laagdrempelige oplossingen voor het MKB. Samenwerkingsverbanden met grote, leidende partijen en leveranciers garanderen diensten van een hoog professioneel niveau. Meer informatie is te vinden op www.emexus.com.