Gemeente Capelle a/d IJssel

Kennisgeving Wet milieubeheer 6 augustus 2002

Ontwerpbeschikkingen
Artikel 8.25

Algemeen
Bedrijven die nadelige gevolgen voor het milieu en/of overlast (hinder) veroorzaken hebben meestal een vergunning ingevolge de Wet milieubeheer. Het bevoegd gezag heeft de mogelijkheid een vergunning in te trekken, als gedurende drie jaar geen handelingen worden verricht (lid 1 sub c) met gebruikmaking van de vergunning, of als de inrichting geheel of gedeeltelijk is verwoest (lid 1 sub d). De behandeling van deze procedure bestaat uit twee stappen: het schriftelijk ter kennis brengen van het voornemen tot intrekking aan de vergunninghouder en vervolgens het nemen van een besluit ten aanzien van het intrekken van de vergunning (beschikking).

Onderwerp

1. Burgemeester en Wethouders van Capelle aan den IJssel hebben het voornemen de op 17 juli 1995 aan Sea Proud verleende vergunning ten behoeve van een groothandel in visproducten en vissen aan de Burgemeester Schalijlaan 58 te Capelle aan den IJssel krachtens artikel 8.25 lid 1 sub c van de Wet milieubeheer ambtshalve in te trekken.


2. Burgemeester en Wethouders van Capelle aan den IJssel hebben het voornemen de op 4 mei 1994 verleende vergunning ten behoeve van een transportbedrijf aan de Bermweg 272 te Capelle aan den IJssel krachtens artikel 8.25 lid 1 sub c ambtshalve in te trekken.

Inzage
U kunt de ontwerpbeschikking, het verzoek en de overige van belang zijnde stukken van 15 augustus 2002 tot en met 11 september 2002 op werkdagen van 8.30 uur tot 17.00 uur op de volgende plaatsen inzien:

- het gemeentehuis van Capelle aan den IJssel, Rivierweg 111 te Capelle aan den IJssel (op werkdagen tot 19.00 uur);
- in het kantoor van de DCMR Milieudienst Rijnmond, 's-Gravelandse-weg 565 te Schiedam.

Indien daarom telefonisch wordt verzocht, kunnen de stukken in de bovenge-noemde periode ook buiten kantooruren worden ingezien in het kantoor van de DCMR, tele-foonnummer 010-2468402, en bij de gemeente Capelle aan den IJssel, telefoon-nummer 010-2848662.

Na bovengenoemde periode is inzage van de stukken mogelijk in het stad-huis van Capelle aan den IJssel en in het kantoor van de DCMR.

Bedenkingen
Wanneer u bedenkingen heeft over de inhoud van een ontwerpbeschikking kunt u deze tot en met 11 september 2002 schriftelijk kenbaar maken aan Burgemeester en Wethouders van Capelle aan den IJssel, p/a DCMR Milieudienst Rijnmond, Postbus 843, 3100 AV Schiedam. Uw persoonlijke gegevens worden niet bekend gemaakt als u hierom, bij voorkeur in een aparte brief, vraagt.

Als u behoefte heeft aan een gedachtewisseling over de ontwerpbeschikking kunt u daarom telefonisch bij de DCMR verzoeken. Tijdens deze bijeenkomst kunt u ook mondeling gemotiveerde bedenkin-gen inbrengen. Een verzoek om een gedachtewisseling kan tot uiterlijk één week voor het einde van de inzagetermijn worden ingediend.

U kunt te zijner tijd alleen beroep tegen een beschikking instellen als u bedenkingen heeft ingebracht tegen de desbetreffende ontwerpbeschikking. Dit is ook mogelijk als u kunt aantonen dat u redelijkerwijs niet verweten kan worden dat u geen bedenkingen heeft ingebracht tegen de desbetreffende ontwerpbeschikking.

Inlichtingen
Voor informatie over de beschikkingen kunt u zich wenden tot de heer C.A. Vogel van de DCMR, telefoonnummer 010-2468682.

Voor vragen over de procedure en terinzagelegging en voor kopieën (tegen betaling) van de ter inzage gelegde stukken kunt u contact opnemen met het bureau Documentaire Informatievoorziening van de DCMR, telefoonnummer 010-2468402.