Gemeente Capelle a/d IJssel

Geen poep in Oude Plaats en Slotpark

Sinds 1 augustus 2002 is het in de Oude Plaats en het Slotpark verplicht om honden aan te lijnen en hun poep op te ruimen. Het college van burgemeester en wethouders heeft dit proefproject op 1 augustus in laten gaan. Voor het opruimen van de poep heeft de gemeente speciale automaten met wegwerpzakjes en afvalbakken laten plaatsen.

Tijdens buurtbijeenkomsten in de Oude Plaats bleek dat veel bewoners de behoefte hadden om de overlast van loslopende honden en hondenpoep aan te pakken. Daarom is de Oude Plaats nu uitgekozen voor dit proefproject. Ook voor de (broedende) vogels en het klein wild in het Slotpark is het beter als honden aangelijnd zijn. Op het aangrenzende Vuijkterrein en het IVEC-terrein mogen honden wel loslopen.

Ook elders honden aangelijnd
Overigens moeten honden op straat altijd aangelijnd zijn en mogen zij niet poepen op de stoep. Ook op speelplaatsen en -velden mogen honden niet loslopen of poepen. Mocht de hond dit toch doen, dan moet de baas de poep opruimen. In de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) staan regels waaraan alle hondenbezitters zich moeten houden.

De overlast van hondenpoep is de meest gehoorde klacht van Capellenaren. In december dit jaar wordt de proef geëvalueerd. Daarna zal het college besluiten of de proef wordt voortgezet en eventueel uitgebreid met andere delen van de gemeente.