Nieuwsbericht

woensdag 7 augustus 2002, 16.15 uur

NOORD-KENNEMERLAND

Verkeerscontrole
Alkmaar, dinsdag 6 augustus 2002.
Dinsdagmiddag is er een gordelcontrole gehouden aan de Willem de Zwijgerlaan en de Vondelstraat in Alkmaar. Er zijn tien automobilisten bekeurd wegens het niet-dragen van de autogordel.

Woninginbraak
Alkmaar, maandag 5 augustus 2002.
Op maandag is er tussen 23.00 uur en 23.15 uur ingebroken in een woning aan de Lindenlaan in Alkmaar. De inbrekers zijn binnengekomen door een raampje in de voordeur te vernielen. Er is een mobiele telefoon ontvreemd.

Aanhouding gezochte
Alkmaar, dinsdag 6 augustus 2002.
Dinsdagavond is er een 35-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden wegens winkeldiefstal in Heiloo. Nader onderzoek wees uit dat de man gezocht werd wegens vijf andere misdrijven. Hiervoor is hij vervolgens ook aangehouden.

Bromfietser gewond
Heerhugowaard, dinsdag 6 augustus 2002.
Dinsdagavond omstreeks 21.00 uur is een 25-jarige bromfietser uit Heerhugowaard gewond geraakt na een botsing met een auto. De bromfietser reed over de J. Duikerweg en gaf op de kruising met de G. Rietveldweg geen voorrang op een van rechts komende auto. De auto kon de bromfietser niet meer ontwijken waarna een botsing ontstond. De bromfietser is gewond geraakt aan zijn linkerbeen en zijn polsen

Snelheidscontrole
Alkmaar, woensdag 7 augustus 2002.
Om even na middernacht op woensdagochtend is een 19-jarige automobilist uit Tuitjenhorn aangehouden wegens te hard rijden. De man reed bijna 150 kilometer per uur op de Schagerweg ter hoogte van Noord-Scharwoude, terwijl hier maximaal 100 kilometer per uur gereden mag worden. De man heeft een proces-verbaal gekregen. Alkmaar, woensdag 7 augustus 2002.
Woensdagochtend om 2.15 uur is een 28-jarige inwoner van Heerhugowaard aangehouden die ruim 140 kilometer per uur reed over de Huiswaarderweg in Alkmaar. De maximumsnelheid op die plaats is 70 kilometer per uur. Het rijbewijs van de man is ingevorderd en hij heeft een proces-verbaal gekregen.

Man mishandeld
Bergen, woensdag 7 augustus 2002.
Op woensdagochtend omstreeks 1.50 uur is een 32-jarige inwoner van Bergen mishandeld in een horecazaak in Bergen. De man zat in de zaak te eten toen er twee mannen binnenkwamen die drank wilden. Toen deze mannen niet direct geholpen werden, deden ze lastig. De inwoner van Bergen zei hier wat van en werd vervolgens geslagen door de mannen die vervolgens weggingen. Dit alles is gadegeslagen door twee getuigen. Aan de hand van de getuigenverklaringen is de politie momenteel bezig met een onderzoek naar de daders.

NOORDKOP

Serie inbraken leidt tot aanhouding drietal inbrekers Den Helder, woensdag 7 augustus 2002.
De politie heeft op 21, 22 en 23 juli drie inbrekers aangehouden. Zij worden verdacht van het inbreken en meenemen van computer- en randapparatuur uit de basisscholen 'de Strandjutter' en 'de Verrekijker' en een Scoutinggebouw in Julianadorp. Het betreft een jongen van 17 jaar en twee 16-jarigen, allen afkomstig uit Den Helder. Zij zijn voor drie dagen vastgehouden op het politiebureau in Den Helder, waarna zij in geschorste bewaring zijn gesteld. Dat laatste betekent dat de daders onder bepaalde voorwaarden op vrije voeten zijn gesteld. De politie heeft het onderzoek nog niet afgerond en verwacht nog vier tot 6 aanhoudingen te verrichten. De jeugdige inbrekers hebben niet alleen spullen gestolen, maar ook veel schade aangericht. Zij zullen zich nog moeten verantwoorden voor de kinderrechter.

Snelheidscontrole
Slootdorp, dinsdag 6 augustus 2002.
Dinsdagmiddag is er een snelheidscontrole gehouden aan de Nieuwesluizerweg in Slootdorp. Er zijn twee bestuurders op de bon geslingerd die 120 kilometer per uur reden waar 80 kilometer per uur het maximum is.

Alcoholcontrole
Petten/Callantsoog, woensdag 7 augustus 2002.
Op dinsdagavond/woensdagochtend is er van 23.30 uur tot 1.00 uur een alcoholcontrole geweest aan de Ketelduinweg in Petten en aan het Dorpsplein in Callantsoog. Er zijn in deze periode geen mensen betrapt op het rijden onder invloed.

Struisvogel in vaart
Van Ewijcksluis, woensdag 7 augustus 2002.
Woensdagochtend om 11.00 uur zag een aantal vissers iets bijzonders: er zwom een struisvogel in de Van Ewijckvaart. Het dier deed verwoede pogingen de kant op te komen, maar dat lukte niet. Vervolgens is de politie door de vissers ingelicht die de loopvogel met een bootje wist te vangen en richting de kant te dirigeren. Daar stond de dierenambulance van Den Helder klaar om zich over het dier te ontfermen. Aangezien de struisvogel vermoeid en koud was, werd deze in dekens gewikkeld en door de dierenambulance meegenomen naar Den Helder om verzorgd te worden. Het dier is vermoedelijk afkomstig van een vogelhouderij met exotische vogels in Wieringerwaard.

WESTFRIESLAND

Auto gestolen
Medemblik, dinsdag 6 augustus 2002.
Tussen maandag 16.00 uur en dinsdag 0.15 uur is er een auto gestolen vanaf het Gedempt Achterom in Medemblik. Het betreft een rode Honda Civic met het kenteken YK-45-GR.

Onder invloed in de auto
Enkhuizen, dinsdag 6 augustus 2002.
Op dinsdag even voor middernacht is een 48-jarige inwoner van Enkhuizen gecontroleerd op het gebruik van alcohol in het verkeer. De controle was aan de Zuiderkerkstraat in Enkhuizen. De man blies 525 u/gl, terwijl 220 u/gl het wettelijk toegestane maximum is. De man heeft een proces-verbaal gekregen.

Jongen overvallen
Hoorn, woensdag 7 augustus 2002.
Op woensdagochtend is omstreeks 2.00 uur een 18-jarige inwoner van Hoorn overvallen door drie personen. De jongen reed samen met een vriend op een bromfiets over het fietspad langs de S9 in de richting van de Kersenboogerd. In een bocht vlak voor de spoorovergang van de boemeltrein stonden de drie daders. Het slachtoffer dat achter op de brommer zat werd vastgepakt waardoor hij van de bromfiets viel. Hij kreeg enkele trappen en klappen en werd met een mes bedreigd. Zijn telefoon is afgepakt. Toen de drie daders de andere jongen die op de brommer zat reed deze weg. De drie daders gingen er vervolgens vandoor.

Boot met trailer gestolen
Hoorn, dinsdag 6 augustus 2002.
Op dinsdagavond is er tussen 18.00 uur en 23.00 uur een boot met buitenboordmotor en een trailer gestolen vanaf het bedrijventerrein Hoorn80 in Hoorn. Het betrof een rubberboot met een grote witte vleugel achterop. Getuigen die gezien hebben dat deze trailer met boot gestolen werd, worden verzocht contact op te nemen met de politie in Hoorn, telefoonnummer 0900-8844.