Ingezonden persbericht


SONY KWALIFICEERT ZICH ALS DLTTAPE IV-TAPE FABRIKANT

Garantie voor uitwisselbaarheid en bescherming kritieke bedrijfsgegevens

Basingstoke (Verenigd Koninkrijk), 7 augustus 2002 -- Quantum, toonaangevend leverancier van producten en diensten voor databeveiliging en opslag van netwerkdata, maakt bekend dat Sony zich heeft gekwalificeerd als fabrikant van DLTtape IV-tapes. Sony DLTtape IV verzekert uitwisselbaarheid van gegevens en bescherming van kritieke bedrijfsgegevens voor gebruikers van DLTtape-technologie.

Sony DLTtape IV-tape biedt een gecomprimeerde opslagcapaciteit van 80 GB en een doorvoersnelheid van 12 MB per seconde in een Quantum DLT 8000-tapedrive. Ook kan de Sony DLTtape IV-tape gebruikt worden in vorige generatie DLT-tapedrives, zoals de Quantum DLT 7000, DLT 4000 en DLT1. De gegevens op een Sony DLTtape IV-tape kunnen ook worden gelezen in Quantums toonaangevende SDLT 220- en SDLT 320-tapedrives, die zijn gebaseerd op het Super DLTtape technologieplatform.

"Bij dataprotectie dienen gegevens onmiddellijk toegankelijk en beschikbaar te zijn. De gebruiker is sterk afhankelijk van producten die degelijk beveiligd zijn", zegt Dennis Waid, directeur van onderzoekbureau Peripheral Research. "De Quantum-technologie, in combinatie met de bewezen expertise van Sony op het vlak van tapeproductie, is een garantie voor de gebruiker dat aan zijn eisen wordt tegemoetgekomen, nu en in de toekomst."

DLTtape IV-tape heeft een dubbele deklaag met aanzienlijk kleinere afmeting van de magneetdeeltjes dan eerdere versies. De kleinere afmeting vertaalt zich in de mogelijkheid om meer sporen op dezelfde tapebreedte van een half-inch tape te schrijven, wat leidt tot een hoge opnamedichtheid en een verhoogde capaciteit.

Quantum
Quantum Corporation (NYSE:DSS) is sinds 1980 uitgegroeid tot een vooraanstaand leverancier van tapeopslagsystemen die hoge prestaties leveren en zeer betrouwbaar, kostenbesparend en schaalbaar zijn. De producten van het bedrijf worden gebruikt voor het maken van back-ups, voor archivering en voor het herstellen van belangrijke zakelijke data. Quantum is de grootste leverancier van DLTtape-automatiseringssystemen, DLTtape-drives, Super DLTtape-drives en NAS Server-producten (voor netwerkopslagsystemen in werkgroepen). Er zijn wereldwijd meer dan 2 miljoen (S)DLT-tapedrives en meer dan 80 miljoen (S)DLT-tapes in gebruik.

In het boekjaar dat eindigde in maart 2002 behaalde Quantum een omzet van
1,1 miljard dollar.


Contact:
Jane Walker
DLT Group
Quantum Storage UK Limited
t: 00 44 (1344) 35 35 23
jane.walker@quantum.com

PR-bureau:
Marije Verdouw
Lubbers & De Jong B.V.
t: 00 31 (20) 421 05 65
marije@l-dj.nl