Gemeente Breda

07-08-2002

Woningbouw Slachthuisterrein gaat door

De Raad van State heeft het beroep van CSM Suiker BV tegen de bouw van woningen op het Slachthuisterrein ongegrond verklaard. Hiermee is het bestemmingsplan onherroepelijk en kan, nadat de bouwvergunning is verleend, de bouw van ongeveer 180 woningen in de wijk Belcrum beginnen.

De uitkomsten van het Telefonisch Leefsituatie Onderzoek (TLO) laten zien dat omwonenden die het dichtst bij de suikerfabriek wonen het meest tevreden zijn met hun woonomgeving. Ook het geringe aantal klachten en de uitkomst van de burgerenquêtes leiden tot die conclusie. De Raad van State meent dat de gemeente dan ook terecht de conclusie trekt dat geurhinder in dit geval niet doorslaggevend is voor het eventueel bouwen van woningen op het Slachthuisterrein.

Het bezwaar van CSM dat er onvoldoende inzicht bestaat in de geurhinder die de bewoners van de nog te bouwen woningen zullen ondervinden, is evenmin door de Raad van State overgenomen. Ter zitting is aannemelijk geworden dat de geurhinder, vanwege de nog te verstrekken milieuvergunning, zal worden teruggedrongen.

Nu het bestemmingsplan onherroepelijk is, kan de gemeente de aangevraagde bouwvergunning verlenen. Dit betekent dat projectontwikkelaar Korteweg en Woonstichting Singelveste op korte termijn aan de slag kunnen.

Breda, 7 augustus 2002