Politie Rotterdam-Rijnmond

Avonduitgave woensdag 7 augustus 2002

* MAN BRENGT EX-PARTNER OM HET LEVEN
Woensdagmorgen meldde zich een 25-jarige Hagenaar aan het bureau met de mededeling, dat hij de afgelopen nacht zijn ex-vrouw om het leven had gebracht. De politie stelde een onderzoek in de woning aan de Wilgenplaslaan in en trof daar het levenloze lichaam aan van de 25-jarige bewoonster. De man werd aangehouden en ingesloten. Hij verklaarde, dat hij in de woning ruzie had gehad met de vrouw met wie hij getrouwd was geweest en dat hij haar daarbij met een mes had gestoken. De verdachte is inmiddels in verzekering gesteld. Er zal sectie worden verricht op het slachtoffer teneinde de juiste doodsoorzaak vast te stellen. De recherche van het district De Noordhoek stelt een nader onderzoek in.


* DRUGSDEALER AANGEHOUDEN
Woensdagmiddag heeft de wijkpolitie van het district Rotterdam-Centrum tijdens een actie in het kader van de overlast op de West-Kruiskade, in de Gouvernestraat een 19-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden. De man verkocht verdovende middelen aan junks. Hij was in het bezit van diverse hoeveelheden cocaïne en een mes. Deze zaken werden in beslag genomen. De man werd overgebracht naar het bureau en ingesloten. De bestrijding van drugsoverlast is een speerpunt van het beleid van de politie Rotterdam-Rijnmond en ingebed in het Vijfjarenprogramma Veilig Rotterdam.


* SNELHEIDSCONTROLES OP DE RUIT
De Verkeerspolitie heeft woensdagmorgen en -middag met onopvallende surveillanceauto's toezicht gehouden op het verkeer op de 'ruit' rond Rotterdam. Er werden 8 processen-verbaal uitgeschreven voor overschrijding van de maximumsnelheid tot 50km. E'n automobilist kreeg een bekeuring voor een snelheid van 157 kilometer per uur in plaats van 100km. Zijn rijbewijs werd ingevorderd. Er werden 3 bekeuringen uitgeschreven voor 'kleven', twee voor het niet handsfree telefoneren en drie voor het overschrijden van een doorgetrokken streep cq. het volgen van het verdrijvingsvlak. Een buitenlander reed met een snelheid van 176 kilometer per uur daar waar 100km was toegestaan. In overleg met de officier van justitie moest hij direct een schikking betalen van 762 Euro, hetgeen hij ook deed.


* DRIEWIELER VAN MINDER VALIDE MAN GESTOLEN

Woensdagavond omstreeks kwart voor zeven werd op het Stationsplein een aanpaste driewielige fiets van een 28-jarige minder valide Rotterdammer gestolen. Het slachtoffer dat slechts kleine stukjes kan lopen, had zijn driewieler afgesloten weggezet en was naar een kennis gelopen voor een praatje. Toen hij even later terugkwam bleek de driewieler met een waarde van zo'n 2400 Euro gestolen te zijn.

Ochtenduitgave woensdag 7 augustus 2002