Gemeente Apeldoorn

Werkzaamheden tweede fase Stationsstraat van start

De herinrichting van de tweede fase Stationsstraat start op woensdag 7 augustus a.s. Het gaat om werkzaamheden in het gedeelte tussen de Kanaalstraat en de Beekstraat. Het wegdek krijgt een nieuwe asfaltlaag en de fiets- en voetpaden klinkerbestrating. De fietspaden worden gescheiden van de rest van het verkeer en aan één kant van de straat komen bomen. Ter hoogte van de Beurtvaartstraat wordt alvast een koker aangelegd op de plaats waar over enkele jaren de weer zichtbare Grift stroomt.

De Stationsstraat is na de eerste fase in beide richtingen tijdelijk toegankelijk geweest. Vanaf vandaag is dat voorbij en gelden de omleidingsroutes weer. De werkzaamheden in dit deel van de Stationsstraat hebben gevolgen voor dertien buslijnen, namelijk 1, 7, 8, 9, 11, 12, 90, 96, 102, 104, 111, 114 en 294. In de periode van de werkzaamheden rijden de bussen via Kanaal Noord en de Kanaalstraat. Een tijdelijke halte aan de Stationsstraat ter hoogte van de Kanaalstraat vervangt de bushalte bij het Stadhuis en een tijdelijk halte in de Kanaalstraat vervangt de bushalte Markt.

Overig gemotoriseerd verkeer kan tijdens de werkzaamheden geen gebruik maken van de Stationstraat. Vanuit zuidelijke richting is er een omleidingsroute via de Molenstraat, Kanaal Noord en Wapenrustlaan. Verkeer vanuit noordelijke richting gaat via Kanaal Noord, Deventerstraat, Regentesselaan/Kerklaan, Canadalaan, Vosselmanstraat, Wilhelmina Druckerstraat naar de Koning Stadhouderlaan. De stad uit gelden dezelfde routes in omgekeerde richting. Fietsers worden ter plekke omgeleid met borden, maar voetgangers houden vrije doorgang.

Naar verwachting komen de nieuwe bushaltes aan de Hofstraat na de zomer in gebruik en niet eerder omdat dit de verkeersdoorstroming naast de huidige omleiding verder beperkt.

Sinds een aantal weken heeft de gemeente Apeldoorn een speciale verkeerswebsite. Automobilisten en andere verkeersdeelnemers vinden er informatie over wegwerkzaamheden, andere verkeersprojecten en omleidingen. Het adres is www.apeldoorn.nl/verkeer.

© 1996-2002 - Gemeente Apeldoorn - Disclaimer