Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 7-08-2002 Persberichten districten stad Utrecht, 09.45 uur

Beroving tasje

UTRECHT- Op dinsdagavond werd een vrouw beroofd van haar tas en raakte gewond.

Omstreeks 21.45 uur fietste de 49-jarige vrouw uit Utrecht over de Oude Liesbosweg. Plotseling pakte een onbekende jongen haar tas van haar fiets. Dit lukte echter niet. Direct hierop trok een andere jongen aan de tas die ze om haar schouder had hangen. Door de ruk aan de tas kwam de vrouw te vallen. Na de beroving renden de jongens hard weg in de richting van de Nijeveldsingel. De vrouw liep schaafwonden op aan haar knie en haar fiets raakte beschadigd.

Eventuele getuigen worden verzocht contact op te nemen met de politie van het district Tolsteeg, 0900-8844.

Lekker eten zonder te betalen

UTRECHT- Op dinsdagavond werd een man aangehouden omdat hij had gegeten zonder te betalen. Omstreeks 20.45 uur wilde de man, 37-jaar zonder vaste woon- of verblijfplaats, een restaurant aan het Janskerkhof verlaten zonder zijn restaurantrekening af te rekenen. De ober hield de man tegen en waarschuwde de politie. De man bleek al vaker te hebben gegeten zonder de rekening te betalen. Hij werd aangehouden ter zake flessentrekkerij en voor verhoor overgebracht naar het bureau.

Rijden onder invloed

UTRECHT- Op dinsdagmiddag werd een automobilist aangehouden omdat hij onder invloed achter het stuur zat. Omstreeks 15.50 uur zagen agenten dat de 31-automobilist uit Utrecht over de busbaan reed aan de Blois van Treslongstraat. Hij kreeg hiervoor een bekeuring en onderzoek wees uit dat hij niet in het bezit was van een rijbewijs, zijn auto niet was verzekerd en dat hij alcohol gedronken had. Op het bureau blies hij vervolgens 1.10 promille. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Fiets snel terug

UTRECHT- Op dinsdagmiddag werd een fiets gestolen en kort hierop weer teruggevonden.
Omstreeks 17.20 uur parkeerde een 33-jarige vrouw uit Utrecht haar fiets op de Rijnlaan. Toen ze twintig minuten later terug kwam zag ze dat haar fiets was verdwenen. De vrouw belde haar vader en beiden gingen op onderzoek uit op zoek naar de gestolen fiets. Omstreeks 18.00 uur zagen ze de fiets staan op de Vondellaan. Bij de fiets stonden twee mannen in de leeftijd van 22 en 27 jaar.

De 27-jarige man werd aangesproken en op dat moment fietste de 22-jarige man hard weg. Hierop werd de 27-jarige man uit Utrecht gevraagd plaats te nemen in de auto om mee te rijden naar het politiebureau. Op het bureau werd de man aangehouden en ingesloten voor verhoor. Hij bekende de fiets gestolen te hebben en dat een vriend van hem was weggereden op de fiets. Een half uur later kwam de 22-jarige man uit Utrecht zichzelf melden aan het bureau en werd eveneens aangehouden.

De fiets kon retour naar de 33-jarige vrouw. Onderzoek wees uit dat de 27-jarige man nog 35 dagen straf tegoed had van een andere zaak.

Man gewond na vechtpartij
VLEUTEN- Op maandagavond 23.00 uur vond er een vechtpartij plaats waarbij een man gewond raakte.

Een groep jongens kreeg op de Camphuysenstraat ruzie die uit de hand liep. Een 18-jarige man uit Utrecht werd vervolgens gestoken met een mes en raakte gewond en werd vervoerd naar het ziekenhuis. Direct hierop reden de mogelijke verdachten weg op een bromfiets. De politie werd gewaarschuwd en ging na een korte verklaring van de aanwezigen op onderzoek uit. Korte tijd later werden de twee verdachten, in de leeftijd van 16-jaar, afzonderlijk van elkaar aangehouden in hun woning in Utrecht en Vleuten.

Het is nog niet bekend waarom de ruzie is ontstaan. De politie heeft de zaak in onderzoek.