Politie Midden- en West Brabant

PERSBERICHTEN DISTRICT TILBURG

Datum: 7/8/2002
Auteur: Rob Luijten

Gestolen auto tegen boom

TILBURG Dinsdagmiddag rond de klok van 13.35 uur zagen verschillende getuigen een auto spookrijden op de Statenlaan en vervolgens hoe deze auto aan de linkerkant van de weg tegen een boom belandde. De chauffeur van de auto stapte uit en rende weg. Een van de getuigen reed hem achterna en meldde zichzelf, toen ze de dader uit het oog verloor, bij de toegesnelde politie. Ondanks dat zij een goed signalement van de bestuurder kon geven wist de politie hem niet meer te achterhalen. Bij controle bleek dat de auto gestolen was bij in een inbraak, afgelopen zondag aan de Bredaseweg.

Hennepkwekerij

TILBURG De politie heeft dinsdag om 17.30 uur drie mannen aangehouden die bezig waren in een hennepkwekerij aan de Prof. Verbernelaan. De politie had een melding gekregen dat er mogelijk in de woning werd ingebroken. Toen men daar arriveerde bleken de inbrekers echter bezig te zijn in een hennepkwekerij. Zij vertelden de politie dat ze van de eigenaar van het pand de opdracht hadden de hennepkwekeij te ontruimen. Omdat er bij aankomst van de politie nog volop bedrijvigheid was en niets werd ontruimd, werd dit verhaal niet geloofd. De drie mannen twee Eindhovenaren van respectievelijk 19 en 20 jaar en een man uit Geldrop van 19 jaar, werden aangehouden.

Ex mishandelt zwangere vrouw

TILBURG Een 32 jarige Tilburger is dinsdagavond rond 23.30 uur voor de politie op de vlucht gegaan nadat hij, samen met zijn nieuwe vriendin, kort daarvoor zijn ex mishandeld had. De vrouw is hoog zwanger en moest worden afgevoerd naar het ziekenhuis. Getuigen zagen dat de man zijn ex-vriendin op de Veluwestraat vasthiel terwijl zijn vriendin op de vrouw in sloeg en schopte. Ook de ex-vriend sloeg haar. E.e.a. gebeurde nadat de ex-vriendin spullen wilde halen op het adres van haar voormalige vriend. Over de toestand van moeder en kind is niets bekend. Na hun daad vluchtte de twee verdachten. De politie stelt nog een nader onderzoek in naar de verdachten. Hen zal poging tot doodslag (van een ongeboren vrucht) dan wel zware mishandeling ten laste worden gelegd.

Overval met pistool, verdachten aangehouden

TILBURG De politie heeft gisterenavond, tegen middernacht, twee verdachten van een gewapende straatroof aan kunnen houden. De politie kreeg een melding dat twee mannen met bivakmutsen op, aan de Reeshofdijk hadden geprobeerd om twee 16 jarige Tilburgers van hun scooters te beroven. Ze waren daarbij plotseling uit de bosjes gesprongen en hadden de scooterrijders, die beiden een passagier achterop hadden, bedreigd met een vuurwapen. De slachtoffers waren er echter snel van door gereden en meldde e.e.a. telefonisch bij de politie. Toen een aanrijdende surveillanceauto van de politie in de buurt twee jonge mannen gehaast weg zagen lopen, wilde zij hen aanspreken. Daarbij zagen de agenten dat een van hen iets weggooide in de struiken. Later vond een politiehond op deze plek een vuurwapen. De twee verdachten, Tilburgers van 15 en 18 jaar oud, werden aangehouden en in verzekering gesteld.