Korps: Groningen, plaats: Diverse 7-08-2002
Persberichten Regiopolitie Groningen
Woensdag 7 augustus 2002

Dagelijkse berichten regio Groningen

Groningen: inbraak bedrijf
In een bedrijf aan de van der Hoopstraat werd maandagnacht ingebroken. Een getuige zag tegen de ochtend een man het pand verlaten. Toen hij een onderzoek instelde zag de man dat er een ruit was vernield. Hij waarschuwde de politie. Uit onderzoek bleek dat de dader een uitzetraam had vernield om binnen te komen. Uit het pand werd een kluisje met enkele honderden euros weggenomen. Het bedrijf werd geheel doorzocht.

Groningen: lastige man
Agenten hielden dinsdagmiddag op de Kleine Steentilstraat een 22-jarige stadjer aan. De man probeerde de verkeersopstoppingen te omzeilen en reed tegen het verkeer in richting de Steentilstraat. Toen de agenten de man een bekeuring wilden geven ging hij door het lint. Hij werd meegenomen naar het bureau waar de man een bekeuring kreeg. Toen hij het bureau mocht verlaten begon hij de agenten fors te beledigen. Dit leverde de verdachte een tweede boete op. Hierna verliet hij mokkend het bureau.

Groningen: controle bromfietsen
De politie heeft dinsdagmiddag meerdere bromfietsen van de weg gehaald in verband met technische gebreken. Op de Wibenaheerd werd een 22-jarige stadjer aangehouden. Zijn 21-jarige vriendin die bij hem achterop zat bleek geen helm te dragen. Toen zij haar naam moest opgeven gaf zij een valse naam op. Bij onderzoek van de bromfiets bleek dat er een vals verzekeringsnummer op de bromfiets was aangebracht. Bovendien kon de 22-jarige stadjer geen certificaat tonen. De bromfiets werd voor onderzoek aan het bureau geplaatst. *Ook een 16-jarige stadjer liet zijn bromfiets aan het bureau achter. Hij reed over de Korreweg met een onverzekerde plof en gaf aan de agenten een valse naam op. Op de Korreweg en Nieuwe Ebbingestraat werden nog eens vier bestuurders aangehouden waarvan de plof voor verder onderzoek aan het bureau is geplaatst. Alle bestuurders krijgen boetes voor verschillende overtredingen.

Groningen: alcohol
Op de Grote Leliestraat werd een 40-jarige Assenaar met zijn auto aangehouden. De man bleek bij controle alcohol te hebben gebruikt. Een blaastest wees uit dat de man 1 promille alcohol in zijn bloed had. Ook een 28-jarige stadjer kreeg een boete voor alcoholgebruik. Hij reed de Kijk int Jatstraat in tegen de richting van het verkeer in. Bij controle bleek dat hij had gedronken en 0.5 promille in zijn bloed had. Beiden kregen een proces verbaal.

Groningen: tippelen
Op de Noorderhaven hielden agenten dinsdagnacht een 41-jarige tippelaarster aan. Zij sprak een 29-jarige man uit Anloo aan om haar diensten aan te beiden. Beiden werden meegenomen naar het bureau waar ze een boete kregen.

Haren: lastige bewoner aangehouden
De politie moest dinsdagavond tot twee keer toe naar het AZC aan de Oosterweg in Haren. In een kamer bleek een 32-jarige bewoner ruzie te hebben gekregen met een bezoekster uit Zwolle. In eerste instantie wist de politie de ruzie te sussen. Een kwartier later werd opnieuw om assistentie gevraagd. De 32-jarige bewoner bleek de bezoekster bij de bushalte voor het gebouw te hebben mishandeld. De man werd aangehouden en voor de rest van de nacht ingesloten.

Groningen: vernieling
Een 57-jarige zwerver uit de stad werd dinsdagavond aangehouden nadat hij een woning aan de Radesingel was binnengedrongen. De man was het huis binnen gegaan en pardoes op een glazentafel gaan zitten. Deze kon het gewicht van de man niet dragen en werd vernield. De verdachte weigerde het pand te verlaten en moest door agenten worden verwijderd. De man is al enkele lastig waarbij hij vernielingen pleegt en diefstallen. De man is voorlopig ingesloten.

Groningen: inbrekers gepakt
De politie kreeg afgelopen nacht een melding dat werd ingebroken bij een supermarkt aan de Van Lenneplaan. Toen agenten op weg waren zagen zij een tweetal mannen die volgens getuigen voldeden aan het signalement van de daders op de Van Iddekingeweg lopen. Zij konden na een korte achtervolging worden aangehouden en ingesloten. Getuigen hadden vier mannen bij de supermarkt zien inbreken. Hier werden vele sigaretten weggenomen. De aangehouden bleken geen goederen bij zich te hebben. Deze zijn vermoedelijk door de andere daders meegenomen. >

Wildervank: meisje naar ziekenhuis na val met snorfiets Een 16-jarige inwoonster van Nijeveen is dinsdagavond met hoofdletsel overgebracht naar het ziekenhuis, nadat ze op de Nijverheidsstraat in Wildervank door onbekende oorzaak ten val was gekomen. Ze kwam daarbij ongelukkig terecht. De snorfiets bleek bij controle in orde te zijn.

Winschoten: vuurwapens in beslag genomen
Bij huiszoekingen in een woning in Winschoten, Delfzijl en Vriescheloo heeft de politie de afgelopen weken twee riotguns met honderden scherpe patronen in beslag genomen alsmede een pistool met bijbehorende munitie. Naar aanleiding van informatie werd in eerste instantie bij een 29-jarige inwoner van Winschoten het pistool gevonden. Hij werd aangehouden en is voor nader onderzoek enkele dagen ingesloten aan het politiebureau. Naar aanleiding van dit onderzoek werd vervolgens bij een 37-jarige inwoner van Delfzijl en een 32-jarige man uit Vriescheloo een riotgun gevonden met bijbehorende munitie. Ook deze verdachten zijn voor onderzoek ingesloten geweest. Inmiddels zijn de drie verdachten weer op vrije voeten gesteld. De politie maakt proces-verbaal op.

Snelheidscontroles
Dinsdag zijn er in de provincie weer enkele snelheidscontroles gehouden. In Winschoten werden `s-avonds op de Blijhamsterweg 200 voertuigen gecontroleerd op een gedeelte waar een maximumsnelheid gold van 50 km/u. Daarvan reden er twee te hard. De hoogst genoteerde reed 95 km/u. Dinsdagmorgen werden op de Nijverheidsstraat in Wildervank (50 km/u) 290 voertuigen gecontroleerd. De hoogst genoteerde reed 78 km/u. In totaal werden daar 28 overtredingen geconstateerd. Op de K. J. De Vriezestraat, eveneens maximum 50 km/u, werden daarna 138 voertuigen gecontroleerd. Daarvan reden er 51 te hard (98 km/u hoogste). In Muntendam werden op de Middenweg (50 km/u) 409 voertuigen gecontroleerd. Daarvan reden er 44 te hard (78 km/u hoogste). In Zuidbroek op de Heiligelaan werden 172 voertuigen gecontroleerd waarvan er 21 te hard reden. De hoogst genoteerde reed 74 km/u waar maximaal 50 km/u mocht worden gereden. Op de Hoofdweg in Westerlee (50 km/u) werden drie overtredingen geconstateerd Daar werden 120 voertuigen gecontroleerd. Op de Provincialeweg bij Zuidwending werden 1270 voertuigen gecontroleerd. Daarvan reden er 2 te hard. De hoogst genoteerde reed 113 km/u waar maximaal 100 mocht worden gereden. Op de Rijksweg 33 bij Wildervank (100 km/u) werden 1490 voertuigen gecontroleerd. Daarvan reden 35 te hard. De hoogst genoteerde reed hier 136 km/u.

Tolbert: aanhoudingen voor openlijke geweldpleging Een 34-jarige inwoner van Tolbert, een 31-jarige inwoner zonder vaste verblijfplaats en een 27-jarige inwoner van Noordhorn zijn dinsdagavond aangehouden voor het vernielen van een raam van een woning aan de Trambaan in Tolbert en het bedreigen van enkele leeftijdsgenoten die in de betreffende woningen aanwezig waren. Daarbij had een 31-jarige inwoner van Tolbert bovendien een slag met een ijzeren staaf gehad op zijn onderarm waardoor hij letsel opliep. De drie verdachten vertrokken daarna weer maar konden even later in de buurt worden aangehouden. Ze zijn voor nader onderzoek ingesloten. Daarbij moet nog blijken wat de aanleiding tot hun daden zijn geweest.

Zevenhuizen: twee gewonden bij botsing
Bij een botsing op de kruising van de Bremerweg en de Veldstreek bij Zevenhuizen zijn twee automobilisten zwaar gewond geraakt en hun beider voertuigen totaal vernield. Een 36-jarige inwoner van Bakkeveen verleende vanaf de Bremerweg geen voorrang aan de voor hem van rechts komende andere automobilist, een 32-jarige inwoner van Kootstertille, waardoor de botsing ontstond. Na de botsing vloog de personenauto van de man uit Bakkeveen nog tegen een boom en kwam ongeveer 30 meter verderop in een weiland tot stilstand. De brandweer heeft de beide automobilisten uit hun wrak bevrijd waarna ze per ambulance werden overgebracht naar het ziekenhuis. De traumheli van het AZG is tevens ter plaatse geweest. In de bestelauto van de inwoner van Kootstertille zaten nog twee hondjes die tevens gewond raakten. Zij zijn door de dierenambulance opgehaald. De beide autos zijn door een bergingsbedrijf afgevoerd.

Inlichtingen, Afdeling Communicatie, 0900-8844 (lokaal tarief)