Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 7-08-2002 Persberichten district Eemland zuid, 10.00 uur

Controle project Agressie in verkeer

EEMLAND ZUID De politie hield dinsdag een verkeerscontrole in de districten Eemland zuid en Eemland noord in het kader van de aanpak van agressie in het verkeer. Er werd speciaal gelet op ondermeer kleven, hoge snelheid, niet handenvrij bellen en rechts inhalen. Er werden zeven bekeuringen uitgeschreven, waarvan twee voor het rijden zonder helm, twee voor te hoge snelheid, twee voor het negeren van rood licht en een voor het negeren van een doorgetrokken streep. Tevens werden enkele waarschuwingen uitgedeeld.

Gewonden bij aanrijdingen

AMERSFOORT Bij twee verkeersongelukken in Amersfoort zijn dinsdag een fietser en een bromfietser gewond naar het ziekenhuis gebracht. Van het ongeluk met de bromfietser op de Coninckstraat is de politie op zoek naar getuigen.

Rond 17.00 uur reed een achttienjarige Amersfoorter op zijn brommer over de Coninckstraat. Halverwege de straat kwam een automobilist hem tegemoetrijden, die de bromfietser onvoldoende ruimte liet. De jongeman reed tegen een rechts van de weg staande paal, viel en raakte vermoedelijk even buiten bewustzijn. Hij werd door omstanders geholpen en klaagde over pijn aan zijn knie. De auto bleek te zijn doorgereden. De jongen is naar huis gereden en later door familie naar het ziekenhuis gebracht, waar verrekte kruisbanden en een gebroken linkerbeen werden geconstateerd. De politie wil er achter komen wie de automobilist was en roept getuigen op zich te melden bij de politie van district Eemland zuid in Amersfoort via tel. 0900 8844 (lokaal tarief).

Een 33-jarige fietser uit Amersfoort klapte rond 19.00 uur op de kruising Westsingel-Molenstraat op een auto. De fietser wilde vanaf de Molenstraat linksaf de Westsingel opdraaien, de automobilist reed op de Molenstraat en wilde rechtdoor. De fietser belandde op de motorkap van de auto en is met nek-, rug- en bekkenklachten naar het ziekenhuis gebracht. Het letsel bleek mee te vallen.

Winkeldieven aangehouden

AMERSOORT De politie hield dinsdag twee winkeldieven aan. Rond 14.35 uur zagen personeelsleden van een winkel aan de Langestraat dat een 24-jarige Litouwer kleding wilde stelen en hielden hem aan. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Een 35-jarige Amersfoorter stak rond 19.00 uur in een winkel aan de Hellestraat voor zeven euro vlees onder zijn jas. Winkelpersoneel zag dit en hield hem na de kassa aan. De man bedreigde het personeel maar kon worden overgedragen aan de politie. Op het bureau ontkende de man de diefstal. Proces-verbaal wordt tegen hem opgemaakt.