Politie Midden- en West Brabant

Persberichten district Breda

Datum: 7/8/2002
Auteur: Willem van Hooijdonk

Man na vechtpartij aangehouden

BREDA: De politie heeft gisteravond in verband met een vechtpartij op de Willemstraat te Breda een 27-jarige man uit Terheijden aangehouden.

De Bredase politie kreeg gisteravond rond 20.45 uur een melding dat er gevochten zou worden op de Willemstraat te Breda. Ter plaatse bleek de vechtpartij inmiddels al voorbij te zijn. Volgens getuigen waren twee vechtersbazen in de richting van het station gelopen. Aan de hand van het opgegeven signalement hebben agenten van de Bredase politie en de Dienst Spoorwegpolitie (KLPD) één verdachte, een 27-jarige man uit Terheijden, aangehouden in een trein die gereed stond voor vertrek. De agenten zagen dat de verdachte een opengeklapt mes achter een bank gooide. Dit mes is in beslag genomen. Vooralsnog heeft de politie geen aanwijzingen dat dit mes bij de ruzie gebruikt is. Volgens de aangehouden verdachte hadden hij en een vriend op de Willemstraat ruzie gekregen met een man nadat die bij het passeren een vervelende opmerking had gemaakt. De verdachte krijgt een proces-verbaal. Hij is na verhoor in vrijheid gesteld. De andere partij heeft zich nog niet bij de politie gemeld.

Kop-staart aanrijding met vier auto's, 11-jarig meisje gewond

MOERDIJK: Gisteravond heeft zich omstreeks 18.00 uur op de Rijksweg A-16 ter hoogte van Moerdijk, in de rijrichting Rotterdam, een kop-staart aanrijding met vier personenauto's voorgedaan. Eren 11-jarig meisje raakte gewond.

Een 31-jarige man uit Rijen reed met zijn auto over de linkerrijstrook. Er vormde zich ter plaatse een file met langzaam rijdend verkeer, waarna de man met zijn auto tegen een voor hem rijdende auto bestuurd door een 35-jarige man uit Hendrik Ido Ambacht botste, die vervolgens in aanrijding kwam met een daarvoor rijdende auto, waarna ook de bestuurder van deze auto een 37-jarige Rotterdammer nog tegen de auto van een 31-jarige man uit Rijen botste. In de auto van de familie uit Hendrik Ido Ambacht zaten ook twee kinderen, een van de kinderen, een 11-jarig meisje klaagde over nekpijn. Zij werd met een ambulance naar het Dijkzigtziekenhuis gebracht.

Inbraak en insluiping woningen

TETERINGEN: Gistermiddag heeft een insluiping plaats gevonden in een woning aan de Hertenroep te Teteringen. Tevens werd ingebroken in een woning aan de Zandgouw. De politie Vlaanderenstraat sluit niet uit dat het om dezelfde dader(s) gaat.

In Teteringen (gemeente Breda) heeft gistermiddag een insluiping plaats gevonden in een woning aan de Hertenroep.Terwijl de bewoners thuis waren heeft de diefstal plaats gevonden. De dief, die vermoedelijk via het balkon de woning is binnen geklommen, heeft diverse kasten van een slaapkamer doorzocht. Er zijn sieraden en horloges weggenomen. Ook is gistermiddag ingebroken in een woning aan de Zandgouw. Het dakraam was geforceerd. De dader heeft kennelijk door enig klimwerk zich de toegang tot de woning kunnen verschaffen. Vrijwel alle kamers zijn doorzocht. Vooralsnog worden geen goederen vermist. De politie sluit niet uit dat beide inbraken door dezelfde inbreker(s) is c.q. zijn gepleegd. Gistermiddag hebben agenten van het team Vlaanderenstraat bij beide panden een onderzoek ingesteld. Vandaag zal verder technisch onderzoek worden verricht.