International Data Corporation Benelux

Keywords: keywords

IDC PRESS RELEASE

Vrouwen Hebben Meer Geheimen dan Mannen, Aldus IDC

Amsterdam, 7 augustus 2002- Eindgebruikeronderzoek onder 1000 Nederlandse consumenten heeft aangetoond dat vrouwen gemiddeld genomen iets angstiger zijn met betrekking tot de veiligheid van Internet dan mannen.

Het grootste verschil tussen mannen en vrouwen kwam naar voren bij een specifieker aspect, namelijk de mogelijkheid dat anderen toegang hebben tot informatie op de jouw computer. Op een schaal van 1 tot 10, waarbij 10 staat voor 'erg bang', scoorden vrouwen ruim een halve punt hoger dan mannen. Ook werden er verschillen geregistreerd bij het meten van de angst dat email door derden gelezen wordt en het meten van de angst voor thuisbankieren. Hoewel deze verschillen kleiner zijn, waren het toch steeds de vrouwen die angstiger zijn dan mannen.

Bovenstaande conclusies staan vermeld in het IDC rapport "Dutch IT Security Market, Forecast & Analysis". In dit rapport wordt tevens ingegaan op het toenemende belang van IT security binnen Nederland. "De omzet van de bedrijven die security hardware en/of software producten verkopen in Nederland, stijgt in 2002 sterk in vergelijking met 2001," aldus Renske Ellens, senior research analyst bij IDC. In 2001 hebben deze bedrijven in Nederland in totaal een omzet van e 173 miljoen gegenereerd. In 2002 zal dit bedrag met ruim 35% toenemen tot e 234 miljoen. Security software neemt hierbij het grootste deel van de omzet voor haar rekening.

"Bijna driekwart van de IT security omzet in Nederland wordt behaald uit de verkoop van security software," zegt Renske. De security hardware markt is wel sterk in opkomst en zal in 2006 ongeveer 40% van de IT security markt uitmaken. Vooral firewall/VPN appliances maken tussen 2001 en 2006 een sterke groei door.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Renske Ellens (Senior Research Analyst )

+31 (0) 20 4089539

Elena Bytsjichina (Sales support)

+31 (0) 204089509

Angst voor verschillende aspecten van het Internet, 2001

Bron: IDC 2002

Algemene informatie over dit rapport
Het rapport "Dutch IT Security Market, Forecast & Analysis" (# NL09J) geeft een duidelijk beeld van de huidige stand van zaken in de Nederlandse IT security markt. Per security segment wordt een overzicht gegeven van de omzet van 2001 tot en met 2006, wat bij de security software segmenten nog wordt aangevuld met een overzicht van de belangrijkste spelers in die markt. Het rapport maakt onderdeel uit van het "Dutch Telecom and Internet" programma en is verkrijgbaar bij IDC.

Algemene informatie over IDC
IDC Benelux levert onderzoek en marketingadvies in de markt voor informatie- en communicatie technologie (ICT). Betrouwbare marktgegevens rondom trends, marktspelers, technologieën en business strategieën die typerend zijn voor de ICT arena, worden gebundeld in een onafhankelijke en objectieve analyse. Deze waardevolle marktgegevens kunnen organisaties helpen bij het maken van verantwoorde, zakelijke beslissingen. IDC Benelux heeft een uitgebreide ervaring en is het enige marktonderzoeksbureau in Nederland dat naast internationaal ook lokaal onderzoek aanbiedt. De klantenkring bestaat uit 's werelds grootste ICT leveranciers, ICT organisaties, ebusiness bedrijven en de financiële wereld.

Meer informatie? Kijk op http://www.idcresearch.nl of bel : +31 (0) 20 6692721

IDC is een dochteronderneming van IDG, 's werelds grootste organisatie op gebied van ICT media en onderzoek.

All product and company names may be trademarks or registered trademarks of their respective holders.

Copyright IDC, 2001. Unauthorized use is strictly forbidden.