Gemeente Soest

Huisvuil in eigen huisvuilcocons

Het Meldpunt Woonomgeving krijgt regelmatig boze opmerkingen van burgers over huishoudelijk afval. Andere burgers (uit Soest of daar buiten) storten namelijk geregeld huishoudelijk afval in huisvuilcocons die niet voor hen zijn bedoeld. De bewoner - het betreft hier woonsituaties van meerpersoonshuishoudens, flats en duplexwoningen - kan zijn of haar afval dan niet kwijt, omdat de 'eigen' huisvuilcocon vol zit. Bovendien wordt er door de 'vreemde huisvuilstorter' ook meer dan eens grofvuil achtergelaten bij de huisvuilcocons. Ook dit veroorzaakt de nodige ergernis bij de bewoner voor wie de huisvuilcocon is bedoeld.

De gemeente Soest betreurt het zeer dat burgers huisvuil gooien in huisvuilcocons die niet voor hen zijn bedoeld. Inwoners voor wie de huisvuilcocons zijn bedoeld, worden gedupeerd, er ontstaat ergernis over het rondslingerende grofvuil en de gemeente moet extra kosten maken om het vuil te laten opruimen door Reinigingsbedrijf Midden Nederland (RMN). De gemeente Soest doet daarom een dringend beroep op iedere burger: stort uw huisvuil in uw eigen minicontainer of huisvuilcocon en niet in de container of cocon van een ander en breng uw grof huisvuil naar De Schans aan de Lange Brinkweg te Soest (achter het REMU-gebouw), of bel het RMN, telefoon 0800-7662000, om het op te halen. Zorg voor de kwaliteit van de woonomgeving en het behoud daarvan is iets waarvoor iedereen verantwoordelijkheid draagt.

De politie kan alleen corrigerend en/of verbaliserend optreden als de 'vreemde huisvuilstorter' op heterdaad wordt betrapt. Inwoners die 'vreemde huisvuilstorter' signaleren en doorbellen aan het Meldpunt Woonomgeving wordt gevraagd een naam of een kenteken van het voertuig door te geven. Voor de politie en de gemeente is dat makkelijker zoeken.

---