Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven e.o. 7-08-2002
1e persbericht 7 augustus 2002


Persberichten uit de regio:

Eindhoven: Verdachte van woningdiefstal aangehouden Na een onderzoek is dinsdag rond 19.40 uur op de Karel de Grotelaan een 39-jarige Eindhovenaar aangehouden. Hij wordt verdacht van het binnensluipen van een woning aan het Hof van Eden in de nacht van zaterdag op zondag. Uit de woning werden een DVD-speler, CDs, een playstation spel, een bril een portemonnee met enkele pasjes, een identiteitskaart en ongeveer 100 Euro, een videoband en een pakje sigaretten weggenomen. De dader kon binnenkomen door een niet afgesloten achterdeur. De verdachte is voor verder onderzoek ingesloten op het politiebureau.

Eindhoven: Inbraak in kassahok kermisattractie
Op de John F. Kennedylaan hebben beveiligingsmedewerkers van Park Hilaria woensdag rond 7.00 uur een 23-jarige man en een 22-jarige vrouw, beiden uit Eindhoven, kunnen aanhouden en overgedragen aan de politie. Een derde verdachte man zag kans om te ontsnappen. De drie verdachten werden op heterdaad betrapt bij een inbraak in een kassahok van een kermisattractie. In de omgeving van het kassahok werd inbrekersgereedschap aangetroffen en de kassalade was opengebroken. Bij de 23-jarige verdachte werden een grote hoeveelheid kleingeld, een GSM en twee sleutelbossen aangetroffen. Beide verdachten zijn ingesloten op het politiebureau voor verder onderzoek.

Eindhoven: Automobilist rijdt door na aanrijding Op de Boschdijk is dinsdagavond rond 23.00 uur een nog onbekende automobilist achter op de auto van een 21-jarige automobilist uit Best gereden. De automobilist uit Best stond daar te wachten voor een rood stoplicht. De automobilist die achterop botste stapte uit en liep naar het slachtoffer toe. Toen de Bestenaar aangaf op de politie te willen wachten is de man met hoge snelheid weg gereden. De Bestenaar is voor behandeling aan de opgelopen nekklachten naar het ziekenhuis gegaan. De politie stelt een onderzoek in naar het gebeurde.

Eindhoven: Auto gestolen
Vanaf de Hudsonlaan is dinsdag tussen 20.30 en 22.20 uur een zwarte Renault Megane met het kenteken SB-GJ-21 gestolen.

Eindhoven: Gewapende overval
Op een winkel aan de Moreelselaan heeft dinsdag rond 16.45 uur een gewapende overval plaatsgevonden. Twee onbekende mannen kwamen de zaak binnen en eisten geld van een medewerker. Dit gebeurde onder bedreiging van een vuurwapen. Vervolgens zijn de daders met enkele honderden Euros op een rood-witte scooter gevlucht. Eén van de daders is een blanke man, ongeveer 1.80 meter lang met een normaal postuur. Hij droeg een blauwe broek, een bruin T-shirt en een bivakmuts op het moment van de overval. De tweede dader is eveneens een blanke man met een normaal postuur. Hij droeg een zwarte broek, een zwarte regenjas en een helm.

Eindhoven: Verdachte met gestolen fiets aangehouden Op de Kerkstraat is dinsdagavond rond 23.30 uur een 28-jarige Eindhovenaar aangehouden. De politie zag de man op een fiets met een opengebroken slot fietsen. Uit onderzoek bleek dat de fiets op 23 juli jl. was weggenomen vanaf het 18 Septemberplein. De verdachte is voor verder onderzoek ingesloten op het politiebureau.

Helmond: Kabelhaspels gestolen
Vanaf een bouwterrein in Brandevoort zijn tussen maandag 17.00 uur en dinsdagochtend 9.30 uur drie kabelhaspels met een totale waarde van ongeveer 3.000 Euro weggenomen. De dader kwam op het terrein door het hekwerk open te breken.

Helmond: Inbreker overlopen
Op de Eksterstraat is dinsdag rond 12.30 uur een inbreker overlopen. De bewoner zat in zijn woning toen hij plotseling hoorde dat de poort van zijn tuin opengebroken werd. Vervolgens zag hij een onbekende man in zijn schuur gluren. Toen de man de bewoner zag rende hij hard weg. Het gaat om een man van ongeveer 25 jaar, 1.75 meter lang met kort zwart haar en een ringbaardje. De man droeg een zwarte jas en een rode hoofddoek.

Bakel: Inbraak in winkel
In een winkel aan de Dorpsstraat is dinsdag tussen 6.30 en 19.30 uur ingebroken. De dader kwam binnen door een deur aan de achterkant van het pand open te breken. Uit de kassa werd een paar honderd Euro weggenomen.

Bladel: Bromfietster gewond
Op de T-kruising Leemkuilen Rondweg is dinsdag rond 17.15 uur een 17-jarige bromfietster uit Bladel gewond geraakt. De bromfietster schrok toen een 62-jarige automobilist uit Valkenswaard vanuit de Leemkuilen linksaf de Rondweg opdraaide. Ze remde waarop haar bromfiets begon te slippen. Hierop is ze gevallen en tegen de auto van de man uit Valkenswaard gebotst. Het meisje liep gekneusde vingers op door het ongeval.

Bergeijk: Auto gestolen
Vanaf de Lavendelstraat is in de nacht van dinsdag op woensdag een groene Opel Corsa met het kenteken KV-96-NP gestolen.

Geldrop: Inbraak in verenigingsgebouw
In een verenigingsgebouw aan de Gijzenrooi is tussen zondagmiddag en dinsdagochtend ingebroken. De dader kwam binnen door een toegangsdeur open te breken. Uit het pand worden een vliegenlamp, een magnetron en ongeveer 100 Euro vermist.

Geldrop: Bromfietser botst tegen hekwerk
Op de Beneden Beekloop, ter hoogte van de Heibeekstraat, is dinsdag rond 15.15 uur een 16-jarige Eindhovenaar de controle over zijn bromfiets verloren. Hierdoor is hij met zijn voertuig tegen het hekwerk van de voortuin van een woning aan de Beneden Beekloop gebotst waardoor hij een verwonding aan zijn been opliep.

Gemert: Woninginbraak
In een woning aan de Komweg is in de nacht van maandag op dinsdag ingebroken. De dader kwam binnen door een voordeur open te breken. Het is vooralsnog onduidelijk wat uit het pand is weggenomen.

Gemert: Automobilist onder invloed ligt in berm te slapen Op de Beeksedijk heeft de politie woensdag rond 7.30 uur een 43-jarige automobilist uit Beek en Donk al slapende aangetroffen. De man was met zijn auto door onbekende oorzaak in de berm terechtgekomen. Uit onderzoek bleek dat hij teveel had gedronken. Een ademanalyse wees een promillage van 2,00 uit. De man kreeg een rijverbod van elf uur en zijn rijbewijs werd ingevorderd. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Heeze: Onder invloed
Op de Spoorlaan is dinsdagavond rond 21.50 uur een 23-jarige automobilist uit Sterksel betrapt terwijl hij teveel had gedronken. Een ademanalyse wees een promillage van 0,95 uit. De man kreeg een rijverbod van drie uur. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Heeze: Snelheidscontrole
Op de Geldropsweweg zijn dinsdag tussen 14.10 en 17.00 uur 1.590 voertuigen op snelheid gecontroleerd. Hiervan reden 89 bestuurders harder dan de toegestane snelheid van 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid is 71 km/u.

Mierlo: Slagboom gestolen
Vanaf een terrein aan de Heezerweg is tussen donderdag 1 augustus en dinsdagmiddag 15.00 uur een complete slagboom gestolen. De slagboom is met staanders en bevestigingsmateriaal weggenomen en heeft een totale waarde van ongeveer 900 Euro.

Oirschot: Gereedschap gestolen
Op de Boterwijksestraat is tussen zaterdag 12.00 uur en dinsdag 12.00 uur ingebroken in een schaftwagen. De dader kwam binnen door een toegangsdeur open te breken. Uit de wagen werden een set sleutels en drie vijlen weggenomen.

Reusel: Verkeerscontrole
Op de Hulselsedijk is dinsdagmiddag een verkeerscontrole gehouden. Vijf personen werden bekeurd voor het niet dragen van de autogordel en één voor het niet verzekerd zijn.

Valkenswaard: Dronken fietser valt tegen auto
Op de Waalreseweg is dinsdagmiddag rond 15.30 uur een 40-jarige fietser uit Valkenswaard tegen een stilstaande auto gevallen. De automobilist stond stil op de Waalreseweg omdat hij een fietser over het fietspad van de Waalreseweg richting Carolusdreef zag naderen. De fietster stopte vervolgens voor de auto, verloor zijn evenwicht en viel op de auto. Uit onderzoek bleek dat de fietser heel erg veel gedronken had. Een ademanalyse wees een promillage van 2,90 uit. De man kreeg een rijverbod van 17 uur. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Valkenswaard: Tweede verdachte aangehouden
Na een onderzoek is dinsdag rond 9.50 uur op de Veldbeemd een 20-jarige inwoner van Valkenswaard aangehouden. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij een inbraak in een horecagelegenheid aan het Bruhezedal op 25 juli jl. Van het pand werd een ruit vernield om binnen te komen en er werden twee flessen sterke drank weggenomen. Op 25 juli jl. werd reeds een 19-jarige verdachte inwoner van Valkenswaard aangehouden. Hij is na verhoor naar huis gestuurd. De 20-jarige verdachte is voor verder onderzoek ingesloten op het politiebureau.

Veldhoven: Inbraak in winkel
In een winkel aan de Schaatsenmaker is tussen dinsdag 20.15 uur en woensdag 3.20 uur ingebroken. De dader kwam binnen door een ruit aan de voorkant van het pand te vernielen. Uit de winkel werden een nog onbekende hoeveelheid sigaretten, CDs, telefoonkaarten en videos weggenomen.

Veldhoven: Snelheidscontrole
Op de Mullerlaan zijn dinsdag tussen 14.30 en 17.00 uur 339 voertuigen op snelheid gecontroleerd. Hiervan reden 14 bestuurders harder dan de toegestane snelheid van 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid is 70 km/u.