SCHOENENREUS

Groene stroom een logische stap voor 176 Schoenenreus filialen

Alle kleine beetjes helpen om het milieu te ontzien. Maar als 176 winkels tegelijk de overstap maken naar een milieuvriendelijke energievoorziening, dan zetten ze samen een reuzenstap. En dat zet zeker zoden aan de dijk.

Een landelijke winkelketen als Schoenenreus verbruikt heel veel energie. Medio mei 2002 zijn al deze filialen samen overgestapt op groene stroom van het Zweedse Vattenfall (Zweeds voor waterval). Sinds 1909 is Vattenfall actief met de opwekking en distributie van energie. Tegenwoordig behoort Vattenfall tot de grootste vijf energiebedrijven van Europa, met een groepsomzet in 2001 van ruim 11 miljard EURO en 35.000 medewerkers. Vattenfall is - naar aanleiding van de recente liberalisering van de energiemarkt - sinds september 1998 actief in Nederland en gevestigd in Hoofddorp.

Vattenfall bleek voor Schoenenreus de ideale energiepartner met een goede staat van dienst en een grote internationale ervaring. Voortaan zal Vattenfall aan Schoenenreus groene stroom leveren. Energieadviesbureau EMCC (Energie Management en Contract Consultants) uit Soesterberg heeft de overstap van Schoenenreus op groene stroom begeleid.
Door groene stroom af te nemen van Vattenfall levert Schoenenreus een bijdrage aan een schoner milieu. Voor deze duurzame elektriciteit hoeven namelijk geen fossiele brandstoffen zoals kolen en olie verbrand te worden.

Dat Schoenenreus zijn verantwoordelijkheid m.b.t. het milieu serieus neemt, blijkt onder meer ook uit het unieke recyclingsysteem dat deze keten al jaren heeft voor verpakkingsmateriaal. Alle producten worden in de winkels op de schappen gepresenteerd. De verpakkingsmiddelen waarin ze zijn vervoerd, worden direct na aankomst in de winkel verwijderd en zorgvuldig gescheiden terug gebracht naar het centrale distributiecentrum. Daar staan persen klaar om de papierstroom en de verschillende plastics gesorteerd te verkleinen en voor hergebruik aan te bieden aan gespecialiseerde recycling bedrijven. Daarnaast investeert Schoenenreus over een periode van 2 jaar totaal ca. 1 miljoen Euro om in alle filialen energie te besparen met FES Ecolight.


------
Voor nadere informatie over groene stroom bij Schoenenreus kunt u contact opnemen met Ruud Stuurman, Financieel Directeur Schoenenreus onder telefoonnummer: (0413) 33 66 99; Maurice Jeukens, Account Manager Vattenfall Nederland BV onder telefoonnummer: (023) 557 0150 of via www.Vattenfall.nl. of Kees Lugten van EMCC bv onder telefoonnummer (0346) 35 36 22


07 aug 02 14:19