Landelijk Centrum Verpleging & Verzorging

Persbericht

LCVV krijgt tweehoofdige directie, nieuwe organisatie vraagt om andere directiestructuur

LCVV krijgt adjunct directeur

Utrecht, 7 augustus 2002

Mw. mr. A.A.C. Vlaskamp is met ingang van 1 juli 2002 benoemd als adjunct-directeur van het Landelijk Centrum Verpleging & Verzorging. Hiermee is weer een stap gezet op de weg van de organisatieverandering die nodig is om als LCVV zijn functie als expertisecentrum voor de beroepsuitoefening voor verpleegkundigen en verzorgenden verder uit te kunnen bouwen.

Tweehoofdige directie
De organisatieverandering vraagt om een ander directiestructuur. Er is gekozen voor een twee hoofdige directie. Deze formele splitsing was nodig door de steeds grotere kring van externe contacten en de intensievere samenwerking met de AVVV. De functie van adjunct-directeur is vooral gericht op de interne bedrijfsvoering, aansturing en coachen van de medewerkers en coördinatie van projecten LCVV en AVVV. De functie van directeur is vooral extern gericht. Gezamenlijk zijn ze verantwoordelijk voor de beleidsvoering.

Een verpleegkundige en jurist als adjunct-directeur Mevrouw Vlaskamp is een bekende persoonlijkheid in de Nederlandse gezondheidszorg. Zij heeft zich als verpleegkundige en juriste jaren toegelegd op het verbeteren van de positie van verpleegkundige en verzorgende. Ze heeft veel gepubliceerd in verschillende vakbladen en velen zullen haar kennen als expert op het gebied van de gezondheidswetgeving voor verpleegkundige en verzorgende. Mevrouw Vlaskamp was bij de start van het LCVV betrokken en heeft hier haar sporen verdiend als beleidsadviseur en seniorbeleidsadviseur. In beide functies is ze bezig geweest met beleid ontwikkelen voor de professionalisering en positionering van verpleegkundigen en verzorgenden.

Een adjunct-directeur met een missie
Lidy Vlaskamp: Samen met de directeur en de medewerkers het LCVV op de kaart zetten als Landelijk Expertisecentrum voor informatie, onderzoek en innovatie is mijn missie voor het komende jaar. Het LCVV wordt omgevormd tot een kennis- en expertisecentrum met drie kernfuncties: Informatievoorziening, Afstemming Wetenschap en Praktijk en Stimulering Innovaties. Het Expertisecentrum zal zich in toenemende mate gaan richten op:
1. het ontwikkelen, verzamelen en verspreiden van kennis ten behoeve van de professionalisering van de beroepen, het verbeteren van de beroepsuitoefening en van daaruit het leveren van een actieve bijdrage aan vernieuwingen in de zorg
2. het selecteren en toegankelijk maken van kennis die belangrijk is voor de beroepsgroepen én voor het beleid V&V 3. het gevraagd én ongevraagd adviseren, signaleren en initiëren richting AVVV.

© 2002, Landelijk Centrum Verpleging & Verzorging, Utrecht.