MARLBORO MASTERS

Uitgebreide verkeersmaatregelen voor Marlboro Masters

Zandvoort is klaar voor de Marlboro Masters. Aanstaande zaterdag start in de badplaats het grootste autosportspektakel van ons land. Op zaterdag en zondag staan onder meer demonstraties van het Ferrari Formule 1 team op het programma. Op zondag is er een race met Formule
1 auto's uit de jaren tachtig en negentig. Hoogtepunt op zondagmiddag is de Marlboro Masters of Formula 3, een race waarin de beste Formule 3-coureurs van de wereld aan de start verschijnen en die algemeen geldt als een talentenjacht voor de Formule 1. De organisatie verwacht tussen de 40.000 en 50.000 bezoekers. Om de toestroom van het publiek in goede banen te leiden hebben de politie en de Nederlandse Spoorwegen uitgebreide maatregelen getroffen.

De Nederlandse Spoorwegen zetten zondag richting Zandvoort ieder uur zes dubbeldeks treinen per uur in, waardoor circa 9.000 mensen per uur op station Zandvoort kunnen worden afgeleverd. Deze aangepaste dienstregeling gaat door zolang er behoefte is aan extra treintransport, eventueel tot in de late avond.

De politie brengt tijdens het Marlboro Masters-weekeinde in de omgeving van Zandvoort tussen de 100 en 130 extra agenten op de been om het verkeer in goede banen te kunnen leiden en zet 30 gemotoriseerde verkeersregelaars in. Net als voorgaande jaren wordt een verkeerscirculatieplan in werking gesteld. Daarnaast observeert de politie vanuit een helicopter het verkeer richting Zandvoort en kunnen de aanrijroutes eventueel worden aangepast.