Ingezonden persbericht


IMATION EN TANDBERG O-MASS ONTWIKKELEN 'S WERELDS SNELSTE TAPEDRIVE MET HOOGSTE OPSLAGCAPACITEIT
Ontwikkeling gebaseerd op zowel magnetische als optische opslagtechnologie

Schiphol-Rijk (Nederland), 8 augustus 2002 -- Imation en Tandberg-dochteronderneming O-Mass, hebben een overeenkomst gesloten om samen 's werelds snelste tapedrive te ontwikkelen met de hoogste capaciteit. De tapedrive is gebaseerd op een combinatie van magnetische- en optische opslagtechnologie. Imation neemt in ruil voor vijf miljoen dollar een belang van twaalf procent in O-Mass.

Imation en O-Mass ontwikkelen tape-opslagproducten gebaseerd op een nieuwe technologie die gebruik maakt van het magnetisch schrijven en het optisch lezen van een standaard magnetische tape. Deze technologie verhoogt de opslagcapaciteit en de doorvoersnelheid van de tape. Er is verder overeengekomen dat Imation en O-Mass een tapedrive en tape met een gecomprimeerde opslagcapaciteit van 1,2 terabyte en een gecomprimeerde doorvoersnelheid van 64 megabyte per seconde zullen ontwikkelen. Verder is er een productontwikkelingsplan dat voorziet in een toekomstige tapedrive met een opslagcapaciteit van 20 terabyte.

"De overeenkomst tussen O-Mass en Imation onderstreept Imations streven om toekomstige technologieën te ontwikkelen die bedoeld zijn om de prestaties van magnetische opslag aanzienlijk te verbeteren", aldus Frank Russomanno, directeur van Imation Data Storage en Media Services.

O-Mass is verantwoordelijk voor de ontwikkeling van de tapedrive en Imation voor de tape. De tapedrive en tape zullen in 2005 beschikbaar zijn. Andere investeerders hebben ook de mogelijkheid om deel te nemen aan dit ontwikkelingsprogramma.

O-Mass
O-Mass AS is in 2002 opgericht en is een dochteronderneming van Tandberg Data ASA. Het doel van deze onderneming is de ontwikkeling en verkoop van innovatieve technologieën waarbij gewone, magnetische tape magnetisch wordt beschreven en optisch wordt gelezen. Het hoofdkantoor van O-Mass bevindt zich in Oslo (Noorwegen) en er zijn diverse kantoren in Europa en de Verenigde Staten. Meer informatie over O-Mass en de technologie is te vinden op www.tandberg.com/o-mass.

Tandberg Data
Tandberg Data levert SLR- en DLT-tapedrives en data-opslagproducten aan de grootste IT-leveranciers ter wereld via een wereldwijd verkoopnetwerk. Het hoofdkantoor en productiefaciliteiten van Tandberg Data zijn gevestigd in Oslo (Noorwegen). Bovendien heeft de onderneming vestigingen in de Verenigde Staten, Groot-Brittannië, Frankrijk, Duitsland, Singapore en Japan. Vertegenwoordigingen van Tandberg bevinden zich in de Volksrepubliek China, India, Italië, Maleisië, Zweden en Thailand. De innovatieve onderneming is genoteerd aan de beurs van Oslo en is bekend vanwege haar oplossingen op het gebied van data-opslag. Meer informatie is te vinden op de website: www.tandberg.com.

Imation
Imation Corporation (NYSE: IMN) levert wereldwijd producten en diensten ten behoeve van informatieverwerking. Imation is gespecialiseerd in uiteenlopende toepassingen voor data-oplag en databeheer. De omzet uit normale bedrijfsvoering van Imation bedroeg in het jaar 2001 bijna 1,2 miljard dollar. In juni 2002 had Imation wereldwijd 3200 mensen in dienst. Het hoofdkantoor van Imation bevindt zich in Oakdale, Minnesota, V.S. Het Europese hoofdkantoor is gevestigd in Schiphol-Rijk. Meer informatie is te vinden op de website www.imation.com en op de Nederlandse website www.imation.nl.

Meer informatie:
Persberichten, achtergrondinformatie en foto's zijn te vinden op www.online-pressrooms.com

Imation International B.V.
(Data Storage & Information Management Division)
Peter Klinckenberg
00 31 (20) 654 21 56
pjklinckenberg@imation.com

Lubbers & De Jong B.V.
Marije Verdouw
00 31 (20) 421 05 65
marije@l-dj.nl

Certain information contained in this news release which does not relate to historical financial information may be deemed to constitute forward-looking statements within the meaning of the Private Securities Litigation Reform Act of 1995. Such statements are subject to certain risks and uncertainties that could cause the Company's actual results in the future to differ materially from its historical results and those presently anticipated or projected. Among these factors are continuing uncertainty in global economic conditions that make it particularly difficult to predict product demand, the Company's ability to meet its cost reduction and revenue growth targets, its ability to implement its restructuring programs on a timely basis and to achieve the projected benefits, to introduce new offerings in a timely manner, the competitive pricing environment, foreign currency fluctuations, the outcome of litigation, the ability of Imation to secure adequate supply of certain high demand products, the ready availability and price of energy, the market acceptance of newly introduced product and service offerings, the rate of decline for certain existing products as well as various factors set forth in the Company's filings with the Securities and Exchange Commission.