Gemeente Den Haag

2002-08-08: Kleedgebouwen gesloten wegens legionella

De douches in de kleedgebouwen van de voetbalverenigingen BMT en VCS en van honk/softbalvereniging ADO zijn sinds gisteren buiten gebruik gesteld. Hiertoe is besloten nadat in doucheruimtes en in een cv-ruimte een concentratie van de legionella-bacterie is gevonden, die hoger is dan toegestaan. BMT en VCS spelen op sportpark Escamp I aan de Hengelolaan / Dedemsvaartweg en ADO honk/softbal speelt op sportpark Escamp III aan de Dedemsvaartweg.

De kleedgebouwen van de verenigingen zijn afgesloten, waardoor het gevaar van besmetting niet meer aanwezig is. De leden van de verenigingen, bezoekers en sporters die in de afgelopen weken gebruik hebben gemaakt van de kleedruimten worden op de hoogte gesteld. De leidingen van de douches worden doorgespoeld, waarna opnieuw watermonsters worden onderzocht. Hierna wordt bepaald wanneer de kleedgebouwen weer in gebruik kunnen worden genomen.

Voor alle zekerheid wordt sporters, die de afgelopen periode gebruik hebben gemaakt van de betreffende doucheruimtes én klachten hebben als hoge koorts, hoofd- en/of spierpijn en hoesten, geadviseerd contact op te nemen met de huisarts.

8 augustus 2002

last update: 8-8-2002 16:37:47 ;pag.: 15125; auteur: 112;cat.: 17,Geen reactieknop ondersteunt het gebruik van scripts niet ...