Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 8-08-2002 Persbericht district Sittard (Hp 15.00 uur) Donderdag, 08 augustus 2002

Vals geld
Sittard In Sittard zijn woensdagmiddag twee valse eurobiljetten ontdekt. Bij een vestiging van een dicountbedrijf aan de Dr.Nolenslaan wilde iemand rond twaalf uur met een vals biljet van 10 euro betalen. De caissière ontdekte de vervalsing toen zij het briefje onder de ultraviolette lamp bij de kassa hield. De 55-jarige vrouw uit Sittard die ermee wilde betalen, verklaarde niet te weten hoe het biljet in haar bezit was gekomen. Zij heeft aangifte gedaan. Later op de middag werd een vals biljet van vijf euro ontdekt bij een ijzerwarenhandel, eveneens gelegen aan de Dr.Nolenslaan. De 36-jarige Gelener die het valse biljet inleverde, zegt dat hij het in Valkenburg als wisselgeld op een terras had gekregen. Hij heeft aangifte gedaan. De gedupeerden hebben afstand gedaan van de valse biljetten.

Aanrijding
Beek Op de Vliegveldweg in Beek vond woensdagmorgen rond half twaalf een aanrijding tussen twee autos plaats. Een 31-jarige Duitse kwam toen zij de kruising met de Hoogkuil opreed op de verkeerde weghelft terecht, waar juist een 29-jarige man uit Uden kwam aanrijden. Er volgde een frontale botsing. De vriendin van de Udenaar werd met rugletsel naar het ziekenhuis vervoerd. De Duitse rook naar alcohol en moest een bloedproef ondergaan, waarvan de uitkomst nog niet bekend is. Omdat een inzittende vertelde over een drugstransactie, wordt bij de proef ook onderzocht of er nog andere stoffen in haar bloed zaten.

Inbraak
Limbricht In de kantine een tennisvereniging aan de Allee in Limbricht is tussen dinsdagavond en woensdagmorgen ingebroken. De inbraak werd s morgens om half tien ontdekt. Er was een kantelraam ontmanteld. Een nepcamera die ter afschrikking buiten op een lichtmast stond opgesteld in de richting van het kantineraam, is na de inbraak gedemonteerd en door de inbreker(s) meegenomen. Voor zover bekend zijn er geen andere goederen verdwenen.

Coniferenbrand
Elsloo Een 61-jarige inwoner van Elsloo meldde dat een haag met 21 coniferen, welke diende ter omheining van zijn weiland aan het Amsterveld, woensdagmorgen om negen uur in brand is gestoken. De brand werd ontdekt door een wandelaar. Vier weken geleden zouden ook al eens vier coniferen zijn afgebrand. Ook verklaarde de Elslonaar dat er het afgelopen jaar diverse vernielingen op zijn weiland waren gepleegd. Hij heeft aangifte gedaan.

Diefstal post en fiets; flessentrekkerij
Sittard Een verwarde 24-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats heeft de politie woensdag bij zijn aanhouding voor nogal wat vraagtekens geplaatst. De man zou s morgens rond tien voor elf zonder te betalen hebben gegeten bij een croissanterie aan de Spoorstraat in Susteren, waarna hij een damesfiets stal. Bij zijn aanhouding kort daarop in de St.Barbarastraat bleek de man tevens een hoeveelheid post bij zich te hebben die vermoedelijk niet van hem was. De 24-jarige, die een verwarde indruk maakte, verklaarde die morgen bij de Universiteit Maastricht te zijn geweest om zich in te schrijven. Daar had hij de later bij hem aangetroffen post meegenomen, waarvoor hij geen zinnige verklaring kon geven. Hij had gezien dat er een doctorandus-titel op de post stond, net als op de post die hij zelf regelmatig zei te ontvangen. Verder wilde hij aan seminars en congressen meedoen en ging deze post daar volgens hem over. Hij vond kortom dat hij de brieven moest lezen. Vervolgens had hij, volgens eigen zeggen, een kaartje Maastricht/Randwyck Maastricht gekocht. Hij was echter niet uitgestapt en ter hoogte van Susteren, wederom volgens eigen zeggen, uit de trein gezet omdat hij zonder geldig plaatsbewijs reisde. In bovengenoemde croissanterie aan de Spoorstraat was hij iets gaan eten. Woensdagavond om half acht werd de man voor de tweede keer naar het politiebureau gebracht. Ditmaal had hij bij een grootwinkelbedrijf een potje gel en een foto-enveleop ontvreemd. Bij zijn verhoor maakte de man wederom een verwarde indruk. Hij vertelde ingeschreven te staan bij de gemeente Eindhoven, maar geen vaste woon- of verblijfplaats te hebben. Volgens de politie in Eindhoven was hij daar per 1 augustus uitgeschreven. Rond elf uur s avond werd contact opgenomen met zijn zus, die verklaarde dat haar broer na zijn ontslag was doorgedraaid. Vorige week kreeg hij zijn woning opgezegd en sindsdien was zij hem uit het oog verloren. De vrouw beloofde hem te komen halen.