Politie Midden- en West Brabant

Persberichten 8 augustus 2002, district Oosterhout

Datum: 8/8/2002
Auteur: Henk Ketelaar

Teams Werkendam Woudrichem:
Inbraak woning
MEEUWEN: Bleek bij thuiskomst dat er was ingebroken in een woning aan de Dorpsstraat te Meeuwen. Dit moet zijn gebeurd op 7 augustus 2002 tussen 12.00 en 13.40 uur. Men had toegang verschaft door aan de zijkant een raam open te breken. Heel de woning is doorzocht en zeer rommelig achter gelaten. Er is geld en foto-, filmapparatuur gestolen.

Illegaal vissen
NIEUWENDIJK: In de Bakkerskil waren 3 jongens uit Oosterhout zonder vergunning aan het vissen. Tegen alle drie is proces-verbaal opgemaakt.

Bromfietscontrole
SLEEUWIJK: Op 7 augustus 2002 is in de avonduren een bromfietscontrole gehouden. Twee bestuurders kregen een proces-verbaal wegens het rijden zonder helm, twee anderen omdat zij met een opgevoerde bromfiets reden en nog eens twee omdat hun bromfiets geen gele plaat had.

RIJSWIJK: Daar reed een bromfietser zonder helm op over de Dorpsstraat . Bij controle bleek, dat hij zelf nog geen 16 jaar was en dus te jong om met een bromfiets te rijden. Daarbij had hij zijn bromfiets niet verzekerd. Hij kreeg proces-verbaal aangezegd en de bromfiets is in beslag genomen.

Inbraak auto
WERKENDAM: Werd ingebroken in een Fiat Bravo, die afgelopen nacht geparkeerd stond op de Kerckelant te Werkendam. Uit de auto is audioapparatuur en papieren ontvreemd.

Team Loon op Zand:
Diefstal van gereedschap uit niet-afgesloten garage in Loon op Zand LOON OP ZAND: In de nacht van 7 op 8 augustus jl. heeft men uit de garage in de Lijsterbeslaan te Loon op Zand elektrisch gereedschap, waaronder een maaimachine ontvreemd. Het gereedschap kon worden meegenomen omdat de bewoner vergeten was de zijdeur van de garage aan de achterzijde van de woning af te sluiten.

Aanhouding na inbraak in shop tankstation te Kaatsheuvel KAATSHEUVEL: De politie heeft twee jongens uit Boxtel en één uit Groningen, allen in de leeftijd van 18-20 jaar, aangehouden en ingesloten. Zij worden verdacht diefstal door middel van braak te hebben gepleegd in de winkel van het tankstation aan de Berndijksestraat te Kaatsheuvel. Bij deze inbraak zijn veel sigaretten ontvreemd. De politie van het team Loon op Zand heeft de zaak verder in onderzoek.

Team Dongen:
Geen bijzonderheden.

Team Gilze en Rijen:
Bromfietscontrole middels roller testbank
GILZE: Woensdagmorgen 7 augustus 02 is door de politie Gilze en Rijen een controle gehouden op bromscooters. Deze controle werd gehouden in Gilze. Dit en naar aanleiding van klachten uit de buurt. Buurtbewoners klaagden voornamelijk over het rijgedrag van een aantal scooterbestuurders.
Het resultaat was:
Zes keer is proces-verbaal opgemaakt omdat de maximum constructiesnelheid werd overschreden;
eenmaal een proces-verbaal omdat de bestuurder geen helm droeg en Eenmaal een proces-verbaal omdat de bestuurder geen geldig bromfietscertificaat had.
In de toekomst zullen meer van dergelijke controles plaatsvinden.

Team Geertruidenberg Drimmelen:
Inbraak in sportcomplex
RAAMSDONKSVEER: Afgelopen nacht, 07/08 augustus 2002, is ingebroken in een sportcomplex aan de Kloosterweg te Raamsdonksveer. Men kwam binnen door een deur open te breken. Uit het complex is drank en snoep gestolen.

Team Waalwijk:
Woninginbraak via het balkon in Waalwijk
WAALWIJK: Bij een woninginbraak in de Eric Herfststraat heeft men de afgesloten balkondeuren geforceerd en is de woning binnen gedrongen. Naast audioapparatuur zijn is ook een personenauto meegenomen. De sleutels daarvan lagen in huis. De personenauto is diezelfde nacht nog in de directe omgeving van de Eric Herfststraat aangetroffen. De inbraak vond plaats in de nacht van 6 op 7 augustus jl.

Aanhouding man en vrouw terzake winkeldiefstal in Waalwijk WAALWIJK: Op 7 augustus jl. omstreeks 12.00 uur is door het winkelpersoneel van een zaak in het centrum in Waalwijk een 30-jarige inwoonster uit Oss aangehouden en overgedragen aan de politie. Zij wordt verdacht kleding uit de winkel te hebben gestolen. Op een later tijdstip is een 33-jarige eveneens uit Oss afkomstige man voor hetzelfde feit aangehouden. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Mobiele telefoon tijdens bellen uit de hand gerukt WAALWIJK: De beroving vond plaats op maandag 5 augustus jl. tussen 16.00 en 16.15 uur. Terwijl een19-jarige Waalwijker op het Unnaplein met zijn mobiele telefoon liep te bellen, werd het toestel uit zijn hand gerukt en meegenomen. De dief maakte deel uit van drie jongens in de leeftijd tussen de 18 en 20 jaar. Zij renden snel aan de man voorbij, pleegden de daad en verdwenen hardlopend richting De Leest in Waalwijk.

Team Oosterhout:
Poging tot inbraak in woning
OOSTERHOUT: Naar nu pas bekend werd is er vorige week getracht in te breken in een woning aan de Max. Havelaardreef. Men brak de slotplaat van de garagedeur af en vernielde met een breekvoorwerp het kozijn. Vanwege de goede kwaliteit van het hang- en sluitwerk gaf de deur geen krimp. Het bleef dus bij een poging.

Insluiping/inbraak woning
OOSTERHOUT: Ook is ingebroken in een woning aan de Rozenstraat te Oosterhout. Hoe men binnen is gekomen is niet bekend. Uit de woning is geld ontvreemd. Deze diefstal is vandaag aan de politie gemeld maar moet op maandag 5 augustus zijn gepleegd.

einde bericht