Politie Drenthe

Korps: Drenthe, plaats: 8-08-2002 17.10 uur
Berichten van donderdagmiddag
Dirk Neef, 06 - 51 557 950

Vanaf vandaag 17.00 uur tot maandagmorgen 08.00 uur wordt de voorlichting voor politie Drenthe gedaan door Martin Panman. Hij is mobiel bereikbaar via 06 - 51 611 628

Autoinbraken
ELIM - In de nacht van woensdag op donderdag is aan de Prieswijk in Elim een bestelauto opengebroken. Uit de auto is een radardetector gestolen.

EERSTE en TWEEDE EXLOERMOND - Hier zijn in de nacht van woensdag op donderdag twee auto`s opengebroken. Uit een auto aan het 1e Exloermond is de radio gestolen. Uit een auto aan het Zuiderdiep in Tweede Exloermond verdween o.a. wat muntgeld.

Inbrekers aangehouden
EMMEN - De politie in Emmen hield donderdagmorgen in de Spehornerbrink in Emmen twee mannen aan die verdacht worden van een insluiping in een woning aan de Holtingerbrink in Emmen en een poging tot inbraak bij een hotel aan de Verlengde Vaart in Erica. Bij deze laatste daad werden ze overlopen door de eigenaar. De inbrekers, twee mannen van 35 en 40 jr. uit Emmen en Schoonebeek, vluchtten in een auto. Het kenteken van hun auto werd echter genoteerd. Na een uitgebreide zoekactie van de politie werd de auto rijdend aangetroffen op de Spehornerbrink en werden de mannen aangehouden. Ze hadden spullen bij zich die afkomstig bleken te zijn van een insluiping in een woning aan de Holtingerbrink. Eerder in de ochtend waren uit deze woning diverse spullen gestolen. Dit gebeurde terwijl de bewoonster elders in het huis bezig was. De mannen zijn voor nader onderzoek ingesloten.

Computers weg
ASSEN - Bij een inbraak in een bedrijf aan de Oosterhoutstraat in Assen zijn in de nacht van woensdag op donderdag een tiental computer gestolen. Men kwam binnen door een raam te forceren. De waarde van de computers is nog niet bekend.

Zakkenrollen
MEPPEL - In het centrum van Meppel is donderdagmorgen een vrouw uit Ruinerwold bestolen. Zonder dat ze het merkte is haar portemonnee uit haar handtas gehaald.

Een vrouw uit Staphorst voorkwam door haar snelle reactie dat ze haar handtas kwijt raakte. Ze liep met haar fiets aan de hand op de Woldstraat toen ze iets voelde. Ze zag dat haar handtas uit de fietstas was gehaald. Ze zag een man die iets verborg onder een jas. Ze bedacht zich niet, liet haar fiets vallen en greep de jas uit de handen van de man. En inderdaad daarin zat haar tas. De - blanke - man liep weg en verdween.

Etalageruit ingegooid
EMMEN - In de nacht van woensdag op donderdag is bij een winkel aan de Houtweg in Emmen een etalageruit ingegooid. Onder de vernielde ruit lag een kapot bierglas waarmee vermoedelijk de ruit is ingegooid of geslagen,