Korps: Brabant-Noord, plaats: Oss 8-08-2002 Persbericht district Maasland

CONTROLE WATERVERKEER

Bij controle op het waterverkeer op de Maas tussen Lithoijen en Ravenstein zijn woensdagmiddag vijf bekeuringen gevallen voor het niet bezitten van een vaarbewijs, het niet aan boord hebben van brandblusapparatuur en reddingsvesten.

WAPENBEZIT

Bij een 16-jarige jongen uit Oss is woensdagavond in het park tussen de Heschepad en de Boterstraat in zijn woonplaats een nepvuurwapen aangetroffen. Het wapen was van zodanige uitvoering dat het geschikt was voor bedreiging en afdreiging. Het bezit van dergelijk nepwapen is wettelijk verboden. De jongen is aangehouden en het wapen is in beslag genomen.

WATERSCHADE NA KORTSLUITING

In een pand aan de Walstraat in Oss ontstond afgelopen nacht kortsluiting in de vaatwasser. Daardoor ontstond er brand. De sprinklerinstallatie werd daardoor automatisch in werking gesteld waardoor het pand veel waterschade opliep.

RIJBEWIJS INGENOMEN VOOR TE HARD RIJDEN (Nistelrode)

Op de Rondweg in Nistelrode stelde de politie afgelopen nacht vast dat een automobilist uit Erp met een snelheid reed van 175 kilometer per uur. Het rijbewijs van de man is ingevorderd.

GELDBOETE VOOR RIJDEN ONDER INVLOED (Oss)

Een 25-jarige Ossenaar reed in de nacht van woensdag op donderdag met een glaasje te veel op in zijn auto over de Singel 1940 1945 in zijn woonplaats. Hij kreeg een geldboete opgelegd van 190 Euro en een rijverbod van 1 uur.

CONTROLE DRAAGPLICHT AUTOGORDEL (Heesch)

Tijdens een vanmorgen op de Cereslaan in Heesch gehouden verkeerscontrole is tegen acht automobilisten proces-verbaal opgemaakt omdat zij de autogordel niet droegen.

VROEGE DRINKER RAAKT RIJBEWIJS KWIJT (Oss)

Een 45-jarige autobestuurder reed vandaag rond het middaguur over de Marchantstraat in zijn woonplaats Oss. De APK van zijn auto was verlopen en de man zelf verkeerd onder invloed van alcoholhoudende drank. Een blaastest wees uit dat de man zoveel gedronken had dat zijn rijbewijs werd ingevorderd.